V Jičíně jsou zřejmě parkovací místa pro invalidy nyní volnější

26. 10. 2010

Děkuji za zveřejnění mého příspěvku i reakce na něj. Nebylo záměrem osočovat invalidy či osoby jim pomáhající. Jde o přiměřenost s jakou (vy)užíváme náš společný životní prostor. K reakci na můj příspěvek bych nicméně ještě rád doplnil několik informací, píše Petr Schránil:

Dotyčné parkovací místo pro invalidy není na běžné komunikaci, ale ve slepé uličce pěší zóny. Je primárně určeno pro zákazníky ústavní lékárny, která je hned naproti. Dlouhodobým parkováním na tomto místě je tak bráněno ostatním invalidům, aby zde mohli zaparkovat v případě, že potřebují vyzvednout léky v lékárně. Nejde o to, jak je takový "gazík", kterým někdo jezdí, drahý - jde o to, že svou velikostí zabere celou parkovací plochu. A to nemluvím o situaci, kdy tam dotyčný vůz stojí týden v zimní sněhové kalamitě tak, že není ani možné sníh kolem lékárny odklízet.

A ještě poznámka na záměr: možná je to zdání, ale vypadá to, že po zveřejnění fotografií došlo k jisté změně - parkovací místo není tak obsazené jako před tím...

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 26.10. 2010