25. 10. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
25. 10. 2006

Peníze, nebo život

Staré oblíbené heslo gangsterů již dávno ztratilo na své váze. Peníze se staly životem. Staré zlaté časy, kdy to nestálo za nic, jsou pryč. Jestliže vám někdo sáhne na život, nebude to tak hrozné, jako když vám sáhne na peníze. Váš život totiž zcela závisí na penězích. Staří gangsteři vám demokraticky dávali alespoň omezeně na vybranou. Ti noví vám demokraticky nedají na vybranou již vůbec nic. Finanční donucení se ve slušné společnosti nazývá svobodnou volbou.

Rodina jako základ státu se stala buržoazním a komunistickým přežitkem. Stát již ani trochu není nadřazen vlastnímu finančnímu kapitálu, ale naopak, nadnárodní peníze a jejich lobby vládnou státu (nebo prostřednictvím státního aparátu). Je tedy zbytečné a marné se snažit o jakékoliv zlepšení státního zřízení, když se vám finanční oprátka utahuje kolem krku, stejně tak jako se utahuje odsouzeným troskám státního zřízení nebo toho, co je za státní zřízení potměšile vydáváno. Můžete si možná trochu volit kata - leváka nebo praváka -- ale vyjde to nastejno.

Rodina je z hlediska tržní ekonomiky zcela nevýhodná. Probíhají zde nezdaněné pracovní vztahy. Máma pere, vaří a táta ji u plotny obskakuje. Ještě, že se matka alespoň stará zdarma o děti.

Ale i to bych zdanil, jako pálení slivovice pro vlastní potřebu. Avšak i tuto všechnu domácí práci na černo se již podařilo úspěšně rozložit. Třeba tím, že muž a žena si již nevystačí nazí a bez zakoupené a zdaněné životní motivace.

Tato pokrývá široké spektrum od všemožných hobby, křížovek až k řízné pornografii. Ideálem ekonomů je zdanění jednotlivých vztahů týkajících se těla jediné fyzické osoby občana (tj. živého státního majetku). To tak, aby třeba horní polovina našeho organismu obchodovala se spodní a přitom řádně platila daně. Vlastně se to již podařilo. Pozorujte vše bedlivě. Veškerý příjem a výměna látek v našem těle jsou závislé na penězích. Dokonce i myšlení musí být poplatné manipulovanému veřejnému mínění, jinak vás vyřadí z normálního chovu.

Všechny obchodní vztahy musí protékat skrze vše kontrolující nadnárodní bankovní systém a kdo nenahání vodu na jeho mlýn, jest podle práva a zákona zločinec. V našem městě umístili Finanční úřad nejprve do budovy bývalého KV KSČ (Krajského Výboru Komunistické Strany Československa). Bylo to více než výmluvné. Hned bylo jasné, kdo zde začal vládnout a tak jej posléze přemístili do budovy bývalého ONV (Okresního Národního Výboru), kde ta čistě náhodná podobnost obou úřadů nebije tak křiklavě do očí.

Můžeme sice nadávat, ale není nám to nic platné. Všichni naši nejlepší přátelé nás opustili. Z nadávání totiž nevzniká žádný finanční profit. A jakákoliv dobročinná práce zlepšující systém je závislá na penězích a je v dohlédnutém časovém horizontu investičně zcela návratná.

Nedávno jsem slyšel o případu, kdy malé dítě předškolního věku snědlo schválně jednu korunu, aby mu ji sourozenec nevzal. Dříve si stačilo nechat vrtat kolena. Dnes musel lékařský tým čekat u řitního vývodu, zda česká koruna projde zažívacím traktem nebo ne. Nemusíte se bát. Koruna se nerozpustila. Je z hodnotnějšího materiálu, než je její finanční hodnota. Ve Sběrných surovinách dostanete za odevzdaný barevný kov jedné mince v hodnotě 1 Kč celkem 1,10 Kč. A dítě, pokud se mezitím neudusí papírovými penězi, tak má ambice stát se příštím ministrem financí.

Hlavním argumentem proti kritikům totalitní vlády KSČ (Korunové Strany Čech) je omezení nebo zastavení příjmu peněz dotyčnému nespokojenci, který se bez nich v totálně ustájeném prostředí neobejde. Je to vlastně přímý útok na život. Tak se nedivte, že oběšenec kolem sebe zuřivě kope. Je to nefér důkaz. Asi tak jako když zaškrtíte v vrabce v kleci, když si stěžuje na příliš cezený vzduch.

Všichni tedy sháníme finance a lezeme někomu někam, abychom mohli žít. (Anální bakterie Escherichia coli se již běžně nachází v ústních a nosních dutinách a je jasné, že běžná ústní antibiotika na ní nezabírají.). Dokonce i obdivujeme ty úspěšnější z nás, kterým se podařilo, aby nás okradli dříve, než my je. Závidíme jim jejich výsadní místa. Oh, jak bychom se měli, kdybychom byli na jejich místě! Pokud někdo okrádá nás, je oheň na střeše. Pokud okrádáme někoho my, je to od něj samozřejmá slušnost, že se nám nijak nebrání. Hloupý zloděj krade na ulici z kapes kolemjdoucích. Chytrý krade z kapes poplatníků přes státní rozpočet. Nebo prostě obchoduje i/legálně (tj. legálně i ilegálně).

Je to životní otázka, jak dostat hlavu z oprátky ven. Pro samé shánění peněz však nikdo nemá čas na její řešení. Peníze již vůbec ne. Snad, až se oprátka úplně utáhne, bude již na neplodné filosofování času dost. Bude však již asi pozdě....

Vzhůru tedy za lepšími zítřky a budujme totalitní finanční závislost všeho na všem. Nikoliv ne náhodou to připomíná tuhnutí kvalitního betonu, proloženého železnou armaturou nábožně uctívaných ekonomických zákonů. Bude to pro nás lepší. Ostatně klasikové marxismu leninizmu nás přece učili, že vědomí pochází z hmoty a do ní se opět navrátí. Navázali tak na sebou kritizovanou církevní tradici, že "prach jsi v prach se obrátíš!" No, ono se stejně všechno už obrátilo v prachy nebo ne?

                 
Obsah vydání       25. 10. 2006
24. 10. 2006 Zakažme bibli a Platóna Ondřej  Slačálek
25. 10. 2006 Němečtí ministři "věděli o mučicích centrech CIA"
25. 10. 2006 Svalnaté modré gesto Pavel  Pečínka
25. 10. 2006 Je nezbytné zrušit komunisty Bohumil  Kartous
25. 10. 2006 Kde je Šafr? Fabiano  Golgo
25. 10. 2006 58 procent Američanů zastává názor, že invaze do Iráku byla chyba
25. 10. 2006 New York Times musí prozradit své zdroje
25. 10. 2006 Zoufalý Buchert Jana  Bobošíková
25. 10. 2006 Divadla v ohrožení Václav  Dušek
25. 10. 2006 Perm sobě!
25. 10. 2006 ■ ■ ■ J. H. Krchovský
25. 10. 2006 Dialog U husy, noviny, volby a vynikající výkon ČT Alex  Koenigsmark
25. 10. 2006 Přísný Sarkozy Lubomír  Molnár
25. 10. 2006 V ČR se bojuje na papíře Michal  Vimmer
25. 10. 2006 Názory a program Petr  Hušek
25. 10. 2006 Únik mozků z Německa Uwe  Ladwig
25. 10. 2006 Peníze, nebo život Wenzel  Lischka
25. 10. 2006 Kreml -- energetický nepřítel? Oskar  Krejčí
25. 10. 2006 Třída proti třídě Oskar  Krejčí
25. 10. 2006 Morbidita, Fajtl, Lidl, Peřina Oldřich  Průša
24. 10. 2006 Svoboda tisku v ČR a na Slovensku je "větší než v Británii a v USA" :)
24. 10. 2006 O mejdanu mezi hroby v českých novinách
24. 10. 2006 V Česku zuří válka policajtů, přiznává už i Mladá fronta Dnes
20. 10. 2006 Server mladých komunistů je mimo provoz Štěpán  Kotrba
24. 10. 2006 Irák: Britští voliči požadují návrat britské armády do konce letošního roku
6. 10. 2006 Hospodaření OSBL za září 2006
24. 10. 2006 Co by snad být nemuselo Miloš  Dokulil