Hlavní slovo v Bílém domě má Steve Bannon. To je děsivé

1. 2. 2017

Bannon nemá bezpečnostní prověrku, nebyl potvrzen ve funkci, avšak v důsledku nedisciplinovaného a nesoustředěného Trumpa má nesmírnou moc

Zákaz vstupu do USA pro občany sedmi převážně muslimských zemí byl především dílem Steva Bannona, hlavního politického stratéga Donalda Trumpa. Byl to Bannon, který odmítl návrh, aby ze zákazu byli vyňati držitelé trvalého povolení k pobytu v USA. Byl to Bannon, který zákaz prosadil, aniž by konzultoval experty na ministerstvu vnitřní bezpečnosti či na ministerstvu zahraničí.

Je zjevné, že Bannon měl v úmyslu tímto zákazem vyvolat po celém světě zemětřesení. Byl to také důkaz, že šokující formulace v Trumpově inaguračním projevu nebyla pouze rétorika.

Svět se měl dovědět, co znamená heslo "Amerika na prvním místě" - Amerika na prvním místě v bojovnosti, zápecnictví a ochranářství.

Bannon je bojovník. Bojuje za "záchranu" zkorumpované Ameriky, zrazené hloupými politiky chtivými peněz a moci. Charakterizoval se sám jako "leninista", jehož cílem je zlikvidovat "celý dnešní establishment".

Pro Bannona je Amerika ve válce proti vnitřním i vnějším hrozbám. Je to válka, která bude trvat léta a vyžaduje ocelovou rozhodnost. Pokud tomu demokratický tisk nerozumí, bude muset "držet hubu".

Bannon není Trumpovým služebníkem. Trump je jeho nástroj. Dlouhá léta hledal Bannon prostředky, jak prosadit své přesvědčení. Nalezl k tomu nástroj v nekompetentním Donaldu Trumpovi.

Na rozdíl od Trumpa se nenechá Bannon rozptýlit. Je inteligentní, umí se jasně vyjadřovat a je soustředěn na svou ideologii a na svůj boj. A byl nyní jmenován nedisciplinovaným prezidentem do vnitřního ústřední Národní bezpečnostní rady do postavení, nadřazeného předsedovi armádních štábů a řediteli amerických rozvědek.

Bannon nemá bezpečnostní prověrku. Nebyl nikým potvrzen do své funkce. Má nyní obrovskou moc. Je zřejmě nejnebezpečnějším mužem v dnešní Americe.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Související články

V čem je Trump nebezpečný (a v čem třeba nikoliv)

2.2. 2017 / Bohumil Kartous

Autor obrázku: Jáchym Bohumil KartousPravděpodobně nikdo ještě v digitální éře nemesmerizoval svět jako Donald Trump. Nevkusný, anti-intelektuální, ignorantský, agresivní a narcistní patologický lhář, který za pouhých několik dní v úřadu amerického p...

Vyhodí Bannon svět do povětří?

31.1. 2017

President Bannon? The real danger to US democracy is the man behind Trump. https://t.co/J1ZOnpd3iD— Peter Bouckaert (@bouckap) January 31, 2017 Steve Bannon z ultrapravicového serveru Breitbart, amerických Parlamentních listů, byl...

Donald Trump mění Radu pro národní bezpečnost

30.1. 2017

Prezident Donald Trump v sobotu exekutivním výnosem přidal svého poradce a stratéga Steve Bannona do Rady pro národní bezpečnost, z níž naopak odstranil ředitele národních zpravodajských služeb a předsedu sboru náčelníků štábů.

Proč Trumpovo prezidentství vyvolává strach

13.12. 2016

"Why a Trump presidency inspires fear" https://t.co/schAh4tYVu via @PostOpinions— Washington Post (@washingtonpost) December 12, 2016 To, že CIA zjistila, že Rusko Vladimíra Putina aktivně intervenovalo v našich volbách na ...

O fenoménu falešných zpráv

7.12. 2016 / Daniel Veselý

Žijeme v postpravdivé společnosti, již symbolizují brexit, Trumpovo volební vítězství a v neposlední řadě fenomén falešných zpráv. Zdá se, jako by fakta, pečlivé vyhledávání a ověřování informací nehrály v dnešní době tak...

Steve Bannon uvažuje o politice jako o válce

25.11. 2016

Těžko si představit šéfa Trumpova štábu Steva Bannona jako někoho nenápadného. V minulých dnech si vysloužil zhruba stejné množství zpravodajských titulků jako Donald Trump. Je výkonným ředitelem krajně pravicových Breitbart News, jednoho z nejagre...

Obsah vydání | Pátek 3.2. 2017