Čtvrteční skandály Donalda Trumpa

2. 2. 2017

Lidé z obavami očekávají, co se stane, jakmile se v Bílém domě Donald Trump probudí. Od cca 14 hodin středoevropského času můžete očekávat jobovky. Ve čtvrtek se to splnilo velkou měrou:

- Trump pohrozil, že odebere federální financování Univerzitě v Berkeley za protesty proti lháři z Breitbart News

Donald Trump ve čtvrtek pohrozil, že odebere Univerzitě v Berkeley federální financování, poté, co demonstranti rozbíjeli okna a zapalovali ohně na protest proti přednášce prokázaného lháře, editora Breitbart News Milo Yiannopoulose. Jeho přednáška musela být zrušena.

"Pokud univerzita v Berkeley nedovolí svobodu projevu a chová se násilně vůči lidem s jinými názory - ODEBRAT FEDERÁLNÍ FINANCOVÁNÍ?" napsal Trump na Twitteru v 6.13 ráno.

- Při projevu "celonárodního modlení při snídani" se Trump vyjádřil, že "doslova všechny státy světa zneužívají USA":

- Zaměstnanci amerických federálních státních institucí začali při vyjadřování názorů kritických vůči Trumpovi používat šifrované komunikace:

- Trump často straší Američany teroristickými útoky a hrozbou násilím, avšak k útokům v Québeku proti muslimům neřekl nic:

- Náboženský fundamentalista, evangelikál Jerry Fallwell Jr., extremista nenávidící komunitu LGBT, byl jmenován do čela Trumpova týmu pro reformu amerického školství:

- Při "celonárodních modlitbách při snídani" si ve čtvrtek Trump stěžoval, že Arnold Schwarzenegger, který převzal jeho televizní pořad The Celebrity Apprentice, způsobil, že mu poklesla sledovanost:

Schwarzeneger na to reagoval na Twitteru: "Hele, Donalde, já mám velký nápad. Vyměňme si zaměstnání? Ty převezmi ten televizní pořad, když jsi takový expert na sledovanost, a já převezmu tvou funkci a lidi budou zase moci pokojně spát."

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 3.2. 2017