Štěně zachráněné z trosek po zemětřesení se stane záchranářským psem

14. 11. 2016


Štěně zachráněné ze sutin po zemětřesení ve městě Norcia bude brzy pomáhat hasičům, kteří je zachránili. Záchranáři objevili border kolii po několika dnech v ruinách Norcie, jednoho z měst nejhůře zasažených zemětřesením z 29. října.


Ačkoliv byl pes předán majiteli, vděčná rodina prohlásila, že si jej místní hasiči mohou nechat a vycvičit z něj záchranářského psa.

Štěně dostalo jméno Terremoto (Zemětřesení), informuje organizace na ochranu práv zvířat Enpa, jejíž dobrovolníci pracovali s hasiči na záchraně mnoha zvířat postižených nedávnými otřesy.

Terremoto není jediným domácím mazlíčkem, který se dočkal šťastného konce. Policie v Perugii adoptovala dvě jiná zachráněná štěňata. Spousta dalších zvířat se vrátila k zachráněným rodinám.

Pomoc Enpy dosud obdrželo asi 1 000 zvířat z centrální oblasti Itálie. Tento region je z velké části zemědělský a proto zde bylo otřesy postiženo velké množství živých tvorů.

Celkem 158 z nich obdrželo veterinární pomoc: 59 psů, 63 koček, 13 slepic, 10 želv, 4 papoušci, 5 kanárů, 2 husy, 1 ježek a křeček. Při zemětřesení bylo zatím hlášeno jen jedno úmrtí zvířete. Jednalo se o psa vytaženého ve vážném stavu z trosek v Nottorii.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 16.11. 2016