Průzkum: Američané snášejí Putina lépe než Clintonovou a Trumpa

26. 5. 2016


Čerstvý průzkum veřejného mínění v USA zjistil, že Američané lépe snášejí   Vladimira Putina než prezidentské kandidáty Hillary Clintonovou a Donalda Trumpa.


Průzkum provedený listem Wall Street Journal a stanicí NBC News je výmluvnou reflexí prezidentských voleb. Výsledky ukazují, že pouze relativně malý podíl dotázaných, 38 %, má "velmi negativní" pohled na Putina. Naproti tomu Hillary Clintonovou nesnáší 41 % a Donalda Trumpa 44 % Američanů.

"Hillary Clintonová a Donald Trump zahájí všeobecné volby jako dva nejnepopulárnější kandidáti v nedávné historii, což je titul, který předtím měl  George H. W. Bush od roku 1992," napsali Aaron Zitner a Julia Wolfe.

Průzkum zjistil, že voliči plánují angažovat se v protestní volbě. Místo aby hlasovali pro kandidáta, který jim vyhovuje, dají hlas oponentovi toho, kterého nesnášejí. "V posledních dekádách k tomu neexistuje precedens," tvrdí Zitner a Wolfe.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Související články

Skoro polovina Sandersových voličů údajně nechce volit Clintonovou

23.6. 2016

Navzdory pokusům sjednotit Demokratickou stranu před blížícími se všeobecnými volbami panuje mezi příznivci Bernieho Sanderse výrazný nesoulad v tom, zda případně podpořit či nepodpořit favoritku demokratické kandidátky Hillary Rodham Clintonovou. Z ...

Patriotismus v plechovce

26.5. 2016

Stačilo by změnit obsazení a "americké" vyměnit" z "české". Budweiser může zůstat.)

Obsah vydání | Čtvrtek 26.5. 2016