Bodláky Václava Duška

Čistější než křišťál

23. 10. 2015 / Václav Dušek

Partaj známá svou lidskou sociální tváří objevila díky nezapomenutelnému politickému géniovi čistotu větší, než má samotný křišťál. Od té doby, ale předtím se také semotamo bloudilo v  temnotách podivných nekontrolovatelných sil, tedy od té doby mají socani pro pochybující vzkaz: nás nerozdělíte, klín mezi nás nevrazíte! I samotný vůdce partaje narazil, když se snažil kolegu přimět k rezignaci z hejtmanské sinekury - ono se to žádá, že, ale kam s ním, kde hocha umístit a zachovat mu životní standard. Babo raď.

On kolega Rozbořil pohledy k čistým a průhledným politickým machinacím rozbořil bez bázně a hany. Padni komu padni, ano - ale ne mně samotnému, mějte rozum. S presumpcí neviny zacházejí straničtí metaři případ od případu.

Říkáte ostuda? Nepřehánějte, co se vlastně stalo? Hele, byl v nesprávný čas, na nesprávném  místě. U stolu se toho semele hafol, že, ale slova lze překroutit, paragrafy ohnout, vyhlédnutého běláska lapit do stranické síťky a odložit vysušeného do výrobního procesu... Pohádky si nechte! Máme jich plné zuby!

Dobrá zpráva pro stále křehkou demokracii. Ani předseda partaje nemůže žádného člena odvolat, vyhodit, zašantročit - oj, to dříve chlapa hnali mezi poslušné stádo svinským krokem, i do šeredy bídáka strčili.

Dneska? Hejtmanský spasitel na slova hlavního socana nedbá, vystavuje ho posměchu, hle, nedouk nezvládne ani podezřelého chlapáka. Nám nebude nikdo kecat do krajského státu - naše krajská vláda má svou váhu, pamatuj pražská bando, včetně náplav.

Básník znal křištálovou studánku, křišťál však překonán. Nejhlubší les pak napilován k prodeji. Ještě máme pravdu - kuš, nestrašte!

Vytisknout

Související články

Diskuse není řvaní

5.11. 2015 / Václav Dušek

Diskuse u nás doma bývají složité, diskutovat holt neumíme. Třeba se naučíme. Vidíte zarputilého člověna, říká, že učil - a přitom řve, kvílí, hysteriónsky valí bulvy... děkuji, takového učitele bych nemusel a nedivím se imigrantským děckám v Lond...

Křepelka z Rostova aneb kam sahá Mitrofanov Petránkovi?

30.10. 2015 / Václav Dušek

Maladěc z Rostova Saška plivl prý po včerejším ránu v ČT jedovatou slinu na pana Petránka - asi křepelinka neunesla realitu, protože označila ořádovaného Jana Petránka, že podporuje politiku Putina. Uf! Síla slova rostovského rodáka k závisti, hrd...

Země úsměvů

29.10. 2015 / Václav Dušek

Operetní politické kusy hrají v širém světě úspěšně, o úsměvy není nouze, kdeže. Libreta skvělá, nápaditá, asertivní! Zamilovanost z nich zrovna kape. Z lásky se bytosti na jevišti maličkého světa lačně požírají; rozděleni do náboženských družin s...

Možná na tom nejsme politicky tak zle, jak se zdá

19.10. 2015 / Boris Cvek

Už dlouho jsem nepsal nějaký vyloženě vnitropolitický komentář. Možná je to způsobeno jakýmsi stereotypem, do kterého se česká politika po posledních sněmovních volbách uzavřela. Levice se vstupem ČSSD po boku ANO do vlády ztratila de facto naději ...

Obsah vydání | Pátek 23.10. 2015