Dělá ministryně Marksová vůbec něco?

10. 6. 2015

Jiří Lof píše, že žádost o invalidní důchod si na ČSSZ podával v lednu 2015 a má ho pobírat od října. Co je to proboha za lhůtu? Šéf příslušné Okresní správy by měl vyletět na hodinu, protože lhůta k vyřízení je maximálně šest měsíců, píše Radek Mokrý.

A Inspektorát práce? Při podání podnětu na delikventního zaměstnavatele tento úřad přislíbí, že do tří měsíců v místě provede kontrolu. A skutečnost? Po třech měsících stěžovateli přijde pouze dopis, že jeho případ dostal číslo jednací a v dalších třech měsících provede kontrolu.

Ne každý postižený nečinností úřadů paní Tominové - Marksové má dost znalostí i peněz na podání správní žaloby proti příslušnému úřadu.

Vytisknout

Související články

Vyřešte nezaměstnanost nadobro a se ziskem

17.9. 2015 / Ivo Barteček, Štěpán Cháb

Vážená paní ministryně práce a sociálních věcí,jsem již druhým rokem nezaměstnaný. Není to tím, že bych byl neschopný, nemocný, líný či snad že bych měl jakkoliv poskvrněnou minulost. Nikoliv. V našem kraji prostě práce není. Dlouhodobě nezaměstnanýc...

Prosba o pomoc

10.6. 2015

Aktualizace středa 21.03: Majitelé pražské ubytovny dovolili panu Lofovi v ubytovně zůstat poté, co prokázal emaily, že mu čtenáři Britských listů pomohli. Děkujeme jim všem, zejména panu Tomáši Fialovi, který přispěl na činži pana Lofa v ubytovně čá...

Obsah vydání | Středa 10.6. 2015