PESTROST V SEGMENTU STANIC MLUVENÉHO SLOVA PODLE SPOLEČNOSTI LAGARDERE

Frekvence 1: Zdroj sprostoty

17. 12. 2012 / Anthony Tun

Jaký je rozdíl mezi citronem a sekretářkou?

Citron nejdříve přeříznete a pak lížete..

Pro některé jistě výborný vtip (pro ty, kdo mají rádi ponižování žen, pozn. red.) , pokud ale právě jedete v 7:45 do školy a vedle vás sedí vaše desetiletá dcera a vzadu osmiletý syn, máte co vysvětlovat.

Na Frekvenci 1 je tento druh sprostého a pro velmi ženy ponižujícího humoru asi běžný, nevím, dnes jsme naladili poprvé a naposledy. Později ve škole mi mladší kolegové potvrdili, že tento hospodský druh zábavy je na některých českých rádiích každodenním jevem.

Rád bych se pozastavil nad tím, jak asi moderátor uvažoval před tím, než se rozhodl takovou věc vypustit do éteru. Zamyslel se na okamžik nad tím, kdo všechno může rádio v tuto dobu poslouchat? Věnoval alespoň milisekundu času zvažování pro a proti? Zdá se, že ne, protože pokud by tak soudně uvažující člověk učinil, nevypustil by před desátou hodinou večerní nic podobného z úst.

Poučil někdo onoho moderátora o tom, co je a co není na rozhlasových vlnách přípustné? Existuje vůbec v Čechách nějaký standard elementární mediální slušnosti? Pokud ano, proč není dodržován? Pokud ne, snad by bylo načase něco takového zavést. Není divu, že děti ve škole nenapíšou jedinou spisovnou větu, že se neumí spisovně, slušně a jasně vyjádřit, poslouchají-li oni a jejich rodiče tento druh oplzlé a hospodské zábavy.

Prasárny podle mého do rozhlasu, do televize ani na internet nepatří. Patří do hospod, do divadel či do kin, kde máme možnost volby. Dětem volně přístupná média by měla být přísně cenzurována a postihy by měly být finančně bolestné.

Experimentovat s rádiem už nebudu, investuji do CD. Frekvence 1, nemusíte se bát, moje děti o vaše oplzlosti nepřijdou. Převyprávějí jim je s radostí jejich méně vybíraví spolužáci.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 17.12. 2012