Make Love, not War: Šílené nasazování mladých policistek, policistů a vojáků

5. 5. 2016 / František Řezáč


Tohleto je opravdu strašně nebezpečné. Stařeny a starci, ať fyzicky či mentálně, posílají mladé muže a ženy za sebe do války za dávno vyčpělé ideály a kanály Odra Nisa. Ti mladí se v tom neorientují a jsou zneužiti. Vzpomeňme si na vystoupení mladého esenbáka na Letné v listopadu 1989!!! Režim přiměl mladé muže, aby mlátili hezké dívky, které jim podávaly kytku. Já jsem tohle viděl v roce 2012 na Šumavě u Ptačího potoka. Mluvil jsem s policisty a ptal se jich, proč to dělají. Styděli se. Báli se říci pravdu, aby nebyli seřváni a vyhozeni nadřízenými. Místo, aby se kamarádili a milovali, museli se prát se svými vrstevníky, mlátit je a kroutit jim ruce. Všechna následná soudní jednání je obvinila z nepřiměřeného náslilí, ale kde byli ty báby a dědkové, kteří je tam poslali?

Nemám rád patos. Ale mám rád román Na západní frontě klid - Im Westen nichts Neues. Profesor posílá své žáky umírat za dávno vyčpělé nacionální ideály. Pane prezidente Zemane, víte, co děláte? Přelétl jste Šumavu v helikoptéře a měl jste jasno, jako ti blbí novináři z MFD. Ale Šumava už není tak suchá a hnědá, jak jste to z té helikoptéry viděl Vy.

Zelená se, zelená. A Evropa je barevná. Možná by stálo za to, se zase prolétnout, nejen nad Šumavou. A zavzpomínat si na ona krásná léta našeho mládí, která nám z Ameriky přiblížil Miloš Forman. Tenkrát byl ten film zakázán, dnes ho komerční kina nehrají. Do you remember? Let the sunshine in, please, Mr. President!



Or, do you want this?

Vytisknout

Související články

Už zase bijí naše děti?

7.5. 2016 / Jaroslav Backa

Po zhlédnutí záznamu, který obletěl internet, a kde je v hlavní roli policita s vojáky "peroucí se" s mladíkem v prostoru nádraží Florenc, jsem se rozhodl i já "přispět svou trochou do mlýna". Je zajímavé sledovat tento s nadsázkou řečeno ...

Obsah vydání | Čtvrtek 5.5. 2016