Ruský obhájce Adolfa Hitlera prý zlepšil stav lidských práv v USA

29. 6. 2015 / Karel Dolejší

Andranik Migranjan, Putinův člověk, který se přimlouval za vyhození historika Andreje Zubova z politických důvodů z moskevské univerzity, se proslavil spíše obhajobou Adolfa Hitlera. Podle tohoto autora byl Hitler "prostě nový Bismarck", dokud nezaútočil na Polsko. Vše co se dělo do té doby v Německu a na jím anektovaných územích bylo zřejmě v pořádku, za což Migranjana neopomenuli ocenit neonacisté ZDE ZDE ZDE.

Migranjan pro Putina v New Yorku od roku 2007 vedl "Institut pro demokracii a spolupráci" šířící ruskou propagandu za Atlantikem. Institut ale nyní končí - podle Migranjana proto, že se díky jeho působení lidskoprávní situace v USA zlepšila ZDE.

Argument, že se lidskoprávní situace v USA lepší v době, kdy propukají například rasové bouře kvůli policejnímu násilí, by byl sám o sobě spíše komický - kdyby mu nepředcházela absurdita samotné představy, že lidé jako Migranjan vůbec vědí, co jsou lidská práva.

Migranjan ovšem v USA nebyl rozhodně ignorován, vystupoval dokonce v Kongresu. Že by to vedlo ke zlepšení lidských práv, to lze tvrdit těžko. Docela určitě to ale vedlo k tomu, že se Putinovo Rusko kvůli obhájci Adolfa Hitlera alespoň na čas stalo pro americkou politickou třídu o něco přijatelnějším.

Podle informovaných hlasů v ruském tisku Migranjanův institut končí ve skutečnosti proto, že na něj už Putin nevyčlenil finanční prostředky ZDE. Podobným problémům v menším rozsahu čelí i francouzská pobočka ZDE, kterou spoluzakládal Snowdenův právník Anatolij Kučerena. Ta ovšem zrušena nebude, protože hledání spojenců ve Francii uspělo a ultrapravicová Národní fronta plně podporuje ruskou zahraniční politiku.

Když v průběhu současné fašizace české společnosti dochází k masivnímu hledání "alternativních" zpráv za cenu naprosté rezignace na elementární faktickou přesnost ZDE, když se na prvním místě žádá projekce vlastní úzkosti a nenávisti na vhodného obětního beránka, není divu, že proruská média, která tuto metodu u nás využívají programově nejméně rok a půl, postupně získávají na oblibě.

Apokryfní výrok připisovaný Winstonu Churchillovi tvrdí, že "Budoucí fašisté budou nazýváni antifašisty". Zdá se, že ať už je autorem kdokoliv, mimoděk se velmi přiblížil pravdě dnešní doby...

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 30.6. 2015