"Tohle je cikánská škola, tu bych vypálil"

28. 6. 2015

Dobrý den, vážený pane Čulíku,

viděl jsem video z diskuze v petičním výboru. Souhlasím s Vámi ve všech bodech, píše Tomáš Linhart. Bohužel většině účastníků diskuze se nepodařilo vyspět a zůstali dětskými "konvičkami". Současný společenský jev selektivní intolerance mě také velmi znepokojuje.

Učím ve škole s nadpoloviční většinou romských žáků. Ty děti nejsou žádní beránci, potýkáme se s celou řadou vážných problémů a řada učitelů po pár měsících ze školy raději odešla. Nikdy mě však žáci doopravdy nepodrazili a nic se mi neztratilo, přestože příležitostí k tomu byla celá řada - například zapomenutý notebook, dataprojektor, vrtačka a já nevím co všechno v odemčené učebně, v dílně atd.

Mrazí mě z reakcí některých dětí "z bílých" škol, když se s nimi potkáváme při školních akcích ve městě nebo na výstavě. Mrazí mě, když slyším před školou poznámky typu: "tohle je cikánská škola, tu bych vypálil".

Vytisknout

Související články

Přijde doba, kdy z neonacistů budou hrdinové?

29.6. 2015 / Ladislav Štítkovec

Pokud člověk sleduje nenávistné projevy proti uprchlíkům ve virtuálnu, má možnost se tomu nějak bránit. Buď někam vloží nějakou protireakci nebo, když už toho má dost, jednoduše se odhlásí ze sítě. Jiné to je ale v reálném životě, když si povídáme s ...

Obsah vydání | Úterý 30.6. 2015