Nejbližší pomoc

8. 1. 2014

Nejbližší pomoc najdeš na konci své paže. Tak by se dala charakterizovat sociální situace v naší republice. Nyní probíhá tzv.Tříkrálová sbírka a jak uvádějí, je prováděna i na pomoc postiženým a seniorům. Taktéž uvádějí, kolik desítek milionů se vybere, píše čtenář Jan Posolda.

Tak by mě zajímalo, kam ty peníze jdou. Protože když jsem se z důvodu zdravotního postižení obrátil na několik neziskových organizací, tak jsem nijak nepořídil. Nemají peníze. Banky se s nikým takovým nebaví, takže nemáte sebemenší možnost se z této situace dostat. Nyní nám již hrozí vypnutí plynu, vody i elektřiny a co to znamená pro dvě tělesně postižené osoby, si dovedete představit.Snažím se to vyřešit všemi možnými způsoby, ale nejde to. Kdyby to šlo zaplatit postupně, nebyl by problém, ale všechny pohledávky naráz, to nejde. Přitom již více než rok se snažím vyřídit nějaký sociální příspěvek, ale to bych nesměl žít v ČR. Sociálních příspěvků je spousta, ale ne pro občany, kteří jsou ze zdravotních důvodů v nouzi. Protože příslušným úřadům stačí váš příjem, ale již je nezajímá, že vydání tento příjem přesahují a to v příčinné souvislosti právě se zdravotním postižením. Proto chraňte si zdraví, jak onemocníte, jste pro tuhle republiku nepotřební.

Vytisknout

Související články

Michala Marksová-Tominová selhala

20.3. 2014

Dne 27.3.2014 jsem obdržel od MPSV zamítnutí mé žádosti o mimořádnou okamžitou pomoc z odůvodněním, že byla podána pozdě, píše Jan Posolda, čtenář postižený mrtvicí.

Právo a spravedlnost versus lidská práva v ČR

24.1. 2014

Včera jsem měl schůzku se svým právním zástupcem, který mě byl bezplatně přidělen soudem. Na všechny moje dřívější žádosti nebyl brán ohled. Na této schůzce jsem se dověděl, že právo a spravedlnost je něco úplně jiného. Takže dva roky vyřizován...

Obsah vydání | Středa 8.1. 2014