CO ČESKÉ DENÍKY NENAPÍŠÍ

Commerzbank zrušila účet matce komunisty

31. 1. 2014

ŠOK│ Myslela si, že to bude legrace. Ale Commerzbank to myslela vážně: Zrušila 62leté ženě bankovní účet - protože její syn Kerem Schamberger, (27) je členem mnichovské organizace Německé komunistické strany (DKP) . "Podle bodu 19 odst. 1 našich podmínek"...

(Upřesnění od Petra Pelikána k tomuto článku je ZDE)

Kerem Schamberger neměl záznam v trestním rejstříku, nikdy nesháněl úvěr, neměl dluh. Ale on je komunista. Z toho, co píše a můžete číst a slyšet, vyplývá, že se netají , jak myslí. Není přítelem bank v jejich současné podobě. Žádal je znárodnit. Na internetu, je i video z října 2011, kdy nehovořil pozitivně o Commerzbank. O těch bankách, do kterých musel vložit během Velké hospodářské krize spoustou peněz stát, aby ochránil velkou část část veřejnosti. Do jisté míry. I do té banky, ve které měl účet - už tři roky.

Süddeutsche Zeitung, Bernd Kastner : Konto bei der Commerzbank - Kündigungsgrund Sohn ZDE

Aktuálně.cz přineslo v polovině prosince informaci z EU, že "Každý občan má právo na bankovní účet". Žádná banka v Evropské unii nebude moci v budoucnu odmítnout žadatele, který si u ní bude chtít založit běžný účet. Europoslanci ve Štrasburku schválili 12. 12. 2013 Směrnici, která (nejdříve však od roku 2016) dá všem obyvatelům Evropské unie právo vlastnit bankovní konto. Podle názoru evropských poslanců by banky neměly uchazeče o založení základního účtu nijak "kádrovat": stačit by jim měla informace, že jde o člověka, který má legální pobyt v EU. Směrnici, kterou schválil Evropský parlament, ještě musí odsouhlasit ministři financí jednotlivých zemí Unie. Možnost založení účtu bude právem a nikoli povinností, proto se nemusí třeba senioři zvyklí používat hotovost obávat, že by je k založení účtu někdo nutil.

Trochu pozdě pro matku německého komunisty...

Aktuálně (ČTK): EU: Každý občan má právo na bankovní účet ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 31.1. 2014