9. 3. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
9. 3. 2006

Bůh: Ztratil jsem důvěru v Blaira

"Jak by se Blairovi líbilo, kdybych veřejně tvrdil, že mě plně podpořil loni o Vánocích, kdy jsem způsobil tsunami?" stěžoval si Bůh.

Existuje mnoho známek, že Bohu všemohoucímu se nelíbí, že se ho Blair snaží zatáhnout do útoku na Irák, napsal v listu Guardian Monty Python Terry Jones:

Na vysoké úrovni bylo prozrazeno, že Bůh "zuří" nad pokusy Tonyho Blaira zatáhnout ho do bombardování Iráku. Zdroje blízké archandělu Gabrielu uvádějí, že archanděl hovoří o tom, že Pánbůh "je opravdu rozhněván, že svatouškovští, i když cyničtí politikové tvrdí, že On by toleroval jejich bestiální činy, když on nemá možnost v důsledku dlouhodobého konkordátu ("Bůh jedná záhadnými způsoby") se k tomu veřejně vyjádřit.

Tony Blair se veřejně v televizním pořadu Parkinson vyjadřoval o Bohu. "Pokud máte víru," řekl, "pak si uvědomíte, že vás posuzují jiní lidé. Pokud věříte v Boha, posuzuje vás i Bůh." Jak to je to obvyklé v případě výroků Tonyho Blaira, je obtížné přesně zjistit, co vlastně říká, ale v podstatě jde zřejmě o to, že pokud mu Pánbůh rovnou nenařídil, aby bombardoval Irák, Všemohoucí by nicméně určitě souhlasil, že to bylo správné.

"Pokud si Tony Blair myslí, že jeho přátelství s Georgem W. Bushem stojí za to, aby usmrtil dvě stě tisíc iráckých mužů, žen a dětí, tak to je něco, o čem si se mnou bude moci pohovořit později," řekl Bůh. "Ale když začíná veřejně tvrdit, že tohleto je i moje aritmetika, tak je načase, abych si dupnul!" Je známo, že Bůh má velmi velkou nohu.

Z jiného zdroje přicházejí informace, že se Gabriel už celé dny snaží přesvědčit Všemohoucího, aby nevypustil na Blairovu rodinu epidemii žab. Gabriel upozorňuje Pánaboha, že Blairova manželka Cherie ani jeho děti se nepodílely na Tonyho rozhodování. Podle spolehlivých zpráv na to reagoval Bůh: "Blair říká, že mají být Iráčané šťastní, že je bombarduje, tak jak by si mohl stěžovat, pokud se jeho rodině objeví ve vaně pár žab?"

Archandělu Gabrielovi prý vadí, že Bůh hned sebejistě odpovídá, aniž by si odpovědi řádně rozmyslel.

Boha obzvlášť rozčílilo, že Blair učinil své tvrzení v pořadu Parkinson. "Kdyby ho učinil v (bulvárnějším) Richard and Judy show, mohl bych mu leccos odpustit," řekl prý Bůh.

Archanděl informuje, že Všemohoucí začíná být opravdu iritován módou politiků, kteří tvrdí, že On jejich politiku podporuje -- zejména pokud jde o zabíjení velkého počtu lidí. Podle archanděla Gabriela pronesl Bůh tato slova: "Tamten George W. Bush měl jednou tu obrovskou drzost, že tvrdil: 'Bůh mi řekl, abych šel a ukončil tyranii v Iráku, tak jsem to učinil. ' No, dovolte mi, abych zdůraznil, že jsem nikdy nic takového neřekl! Kdybych býval chtěl zbavit se Saddáma Husajna, způsobil bych, aby dostal zápal plic. Nepotřeboval jsem, aby vyslal prezident Spojených států stovky těžkých bombardérů a tisíce raket, které zničily Irák, i když samozřejmě uznávám, že firma Halliburton potřebovala ty zbrojní kontrakty."

"Jakpak podle Blaira a Bushe asi vypadám před všemi těmi rodiči, kteří v této špinavé válce přišli o své syny a dcery? Cožpak oni nevědí, že muslimové, které zabíjejí, se modlí k témuž Já jako oni? Je to katastrofa v PR, která by měla navrátit křesťanství o stovky let zpět. I když vzhledem k tomu, že jsou to fundamentalisté, pravděpdobně to bude mít opačný účinek."

Archanděl dále odhalil, že mu radil nikdo menší než Alastair Campbell (bývalý mocný Blairův poradce pro komunikaci s médii), že má Bohu doporučit, aby se nepletl do politiky. "Ale ono je těžké přimět Pánaboha, aby dělal to, co nechce, povzdychl si archanděl. "Má to mnoho co společného s tím, čemu Bůh říká 'svobodná vůle', i když mnozí z nás tomu moc nerozumějí, vzhledem k tomu, že Bůh je všemocný a vševědoucí.

Bůh je také podle Gabrielova svědectví znepokojen výrokem Tonyho Blaira, že náboženská víra sice prý ovlivňuje jeho politiku,ale "nemělo by se to přehánět".

"Jak by se Blairovi líbilo, kdybych veřejně tvrdil, že mě plně podpořil loni o Vánocích, kdy jsem způsobil tsunami?" stěžoval si Bůh.

                 
Obsah vydání       9. 3. 2006
9. 3. 2006 Operace Antropoid: Policie pro podezření z korupce zatýkala na ministerstvu dopravy
9. 3. 2006 Otevřeli jsme Pandořinu skříňku
9. 3. 2006 Bůh: Ztratil jsem důvěru v Blaira
9. 3. 2006 Očekávaný efekt Bohumil  Kartous
9. 3. 2006 Užijte si to kafe, možná je vaše poslední
9. 3. 2006 Rodina, která chodí po čtyřech
9. 3. 2006 Prokletí Sylvie  Richterová
9. 3. 2006 Korupce a vydírání v obecním zastupitelstvu Zdeněk  Belušík
8. 3. 2006 Írán varuje Spojené státy, že jim "způsobí škody a bolest"
9. 3. 2006 MDŽ 2006: Muži Děkují Ženám Štěpán  Kotrba
8. 3. 2006 Proto nelze vyhrát válku proti chudobě, varuje OSN
9. 3. 2006 Většina Čechů nemusí na britských univerzitách platit školné Jan  Čulík
9. 3. 2006 Za ekologickou může být považována pouze efektivní energetika Milan  Černý
9. 3. 2006 Výkřik proti ubližování dětem Irena  Zítková
9. 3. 2006 Největší průšvih se dá rozdělit na řadu dílčích úspěchů Ladislav  Žák
9. 3. 2006 Kdo kde vládne Oldřich  Průša
9. 3. 2006 Poslanec Křeček (ČSSD) obelhává voliče Miroslav  Šuta
9. 3. 2006 Velký megafon Miroslava Šuty Ivan  Brezina
9. 3. 2006 Zelení a Jasnovidci
8. 3. 2006 O autoritě a informaci Jakub  Wolf
8. 3. 2006 Britští vládní experti zkritizovali Blairův program expanze jaderné energetiky
8. 3. 2006 Názory, postoje a znalosti české populace v počátcích digitálního televizního vysílání Petr  Sak, Karolína  Kolesárová-Saková
8. 3. 2006 Kolik má Čína Tibetů Marian  Golis
7. 3. 2006 České dráhy: Psycholog Matoušek a psychologie Pendolina Štěpán  Kotrba
7. 3. 2006 Britští muži budou muset ženy otevřeně žádat o souhlas s pohlavním stykem
6. 3. 2006 Prznění češtiny v pražském Činoherním klubu Jan  Čulík
12. 2. 2006 Hospodaření OSBL za leden 2006
22. 11. 2003 Adresy redakce