Obhajoba řadového občana je trestná?

23. 10. 2013

Musím říct, že mne velmi zarazilo, do jak tragikomických rovin se může dostat předvolební kampaň. Antikomunistické hnutí totiž podalo trestní oznámení na jednoho z pražských kandidátů KSČM -- Milana Krajču. Stalo se tak na základě věty, kterou pronesl ve svém předvolebním spotu: "Jako komunisté hájíme zájmy většiny proti hrstce bohatých a mocných," upozorňuje Filip Zachariáš.

Prý porušuje zákon § 403 o právech a svobodách člověka. Odvolávání se na tento zákon mě však překvapilo ještě více, protože pokud bychom přijali rétoriku jmenovaného hnutí, trestná by byla celá kampaň ODS. Zejména v těchto posledních dnech před volbami, kdy ODS používá sousloví "střední třído, braň se!" (i přesto, že právě střední třídu vláda ODS nejvíce v negativním slova smyslu zasáhla). Za trestné bychom pak mohli považovat například i kroky TOP 09, která ve vládě i ve svém programu chce nepokrytě zvýhodňovat jednu skupinu, rozumějte bohaté, před druhou -- nízkopříjmovými.

Pavel Kůrka z Antikomunistického hnutí ještě k oznámení dodal, že doufá v potrestání komunistického kandidáta. Já také doufám v potrestání, ale těch, kteří zde téměř čtvrt století rozkrádali majetek občanů, protože žili na úkor nás všech!

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 23.10. 2013