8. 4. 2002
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
8. 4. 2002
Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží, praví rčení. Napadlo mne si položit otázku po jeho pravdivosti. Lze jej nějak exaktně dokázat? Nejde jen o projev alibismu, tak typického v našich poměrech? Nemyslím si. Jsem přesvědčen, že obraz politické reprezentace zrcadlí stav celé společnosti, tak trochu v duchu hermetického pravidla "jak dole, tak nahoře".
8. 4. 2002

Vážený pane,

Přečetl jsem se zájmem některé vaše internetové články o Ronaldu Lauderovi. Zdá se, že je zatažen v České republice do složitých podnikatelských a právních procesů. Bohužel, není to jediný případ, kdy byl podveden zahraniční investor, jak zjišťuju.

Jsem generálním ředitelem velké evropské firmy, která distribuje počítačové zařízení ve 14 evropských zemích (EuropaIT).

8. 4. 2002
Spor Železný - CME se dostal až na stránky odborného časopisu amerických právníků The American Lawyer. V jeho březnovém čísle vyšla studie, která na základě tohoto sporu vysvětluje, jak dohody o ochraně investic a mezinárodní arbitrážní panely radikálně proměnily finanční svět, takže se nyní mohl Ronald Lauder poukazem na mezinárodní dohody o ochraně investic domoci odškodného, jaké by v minulosti asi nedostal. Článek Michaela Goldhabera shrnujeme. - Dokumentace o tom, že RRTV původně udělila vysílací licenci pro české firmě CET 21 a Američanům (firmě CEDC, předchůdci CME) společně, je v Britských listech zde.
8. 4. 2002
V rozporu se závazným doporučením Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vladimír Železný znovu ve včerejším pořadu "Volejte řediteli" veřejně komentoval své vlastní spory se CME. Veškeré stížnosti společností CME a ČNTS k RRTV v tomto ohledu zůstaly nevyslyšeny, neboť podle názoru Rady a dle její vlastní tiskové zprávy Železného chováním nedošlo k porušení zákona. Bez ohledu na zřejmě neobjektivní postup RRTV ve vztahu k veřejným excesům Vladimíra Železného hodlá CME podat k RRTV další stížnost. Podle Freda Klinkhammera potvrdí očekávaná pasivita RRTV zcela evidentně, že Rada se Železným spolupracuje namísto toho, aby se chovala jako nezávislý regulátor.
8. 4. 2002
V sobotu se v přímém přenosu televize Nova volila nová miss. Nefungovalo sms spojení, televizi Nova selhávala technika. Na výkonech finalistek bylo vidět, že volba nejkrásnější dívky už dávno není nahodilou přehlídkou ženských půvabů, nýbrž přehlídkou dokonale zvládnuté manažerské strategie - nic nebylo ponecháno náhodě, což bylo zřejmé hlavně z volné disciplíny, která až na jeden trapas (zpěv Radky Kocurové) působila dokonale profesionálně.
8. 4. 2002
Českému rozhlasu Radiožurnál se moc nedaří naplnit reklamní heslo "Ani růžový, ani černý, ukazujeme svět takový, jaký je". Jana Klusáková si například nedávno pozvala do Radiofóra předsedu Asociace komunikačních agentur Jiřího Mikeše a písničkáře Jiřího Dědečka s tím, že budou diskutovat o novém zákonu regulace reklamy. Beseda se však po počátečních rozpacích rychle změnila v přívětivé setkání starých dobrých přátel, v němž výborná nálada, vstřícnost a vzájemné pochopení vrhlo kritického posluchače do zoufalého zmatku.
8. 4. 2002

Česká spořitelna vydala letáček:

"Kolo pro život - cyklistický seriál pro všechny."

Hned druhý nadpis uvádí vše na pravou míru:

"Sportujte s námi a vyhrajte osobní automobil."

Za cenu jednoho auta (nabízen je FORD) by mohla Spořitelna nakoupit až stovky kol - pokud by to s tím sloganem Kolo pro život myslela vážně...

8. 4. 2002
Nejednostnosť a politicko - spoločenská neakcieschopnosť rómskej komunity ako celku je už - žiaľ - dostatočne známou. Uplynulý víkend sa tento pretrvávajúci trend potvrdil sporom v občianskom združení, tzv. Rómskom parlamente, ktorý sa vyhlasuje za reprezentanta svojho etnika. Jeho predsedovi Ladislavovi Fízikovi kolegovia pozastavili členstvo pre údajné kandidovanie menovaného na listine Mečiarovho HZDS. Vzhľadom ku mizivému reálnemu významu spomenutého "parlamentu", ide samo o sebe o búrku v pohári vody. Môže nám však poslúžiť ako ilustrácia, kam sa rómske pomery v SR dostali a čo možno od zhruba pol milióna ľudí očakávať vo voľbách.
21. 1. 2002
Přejete-li si, aby Britské listy dále působily efektivně jako nezávislý strážce veřejného zájmu v ČR, přispějte, prosím, obdobně jako loni, libovolnou částkou na financování jejich investigativní práce v ČR, která se nedá dělat bez plného pracovního nasazení. Zde uvádíme podrobnosti, jak je možné přispět. Upozorňujeme, že finanční příspěvky na činnost Britských listů jsou odečitatelné od základu daně.
Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
8. 4. 2002 Pohled zvenčí: co si o sporu Železný-CME myslí američtí právníci   
8. 4. 2002 Tak máme novou miss 2002... Daniela  Pilařová
8. 4. 2002 Janě Klusákové: K čemu diskuse v Radiofóru, když jsou o ničem? Jan  Paul
8. 4. 2002 Velký zahraniční investor: V ČR se kradou podniky   
8. 4. 2002 Normální je nevolit? Předvolební kampaň: nečistá hra o Benešovy dekrety Eugen  Haičman
5. 4. 2002 Byl Talibán opravdu tak špatný?   
5. 4. 2002 Palestinská demonstrace v Praze Tomáš  Pecina
5. 4. 2002 Česko-Slovensko: Vojna nielen o hovädá Lubomír  Sedláčik
5. 4. 2002 Blízký východ: Pravda je v propagandistické válce vzácným zbožím   
4. 4. 2002 Blízký východ: Nevědomé masy, jejich mediální komplicové a podporování nekonečného konfliktu Fabiano  Golgo