8. 4. 2002
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
8. 4. 2002

CME: Železný ve Volejte řediteli zase lhal

V rozporu se závazným doporučením Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Vladimír Železný znovu ve včerejším pořadu "Volejte řediteli" veřejně komentoval své vlastní spory se CME. Veškeré stížnosti společností CME a ČNTS k RRTV v tomto ohledu zůstaly nevyslyšeny, neboť podle názoru Rady a dle její vlastní tiskové zprávy Železného chováním nedošlo k porušení zákona. Bez ohledu na zřejmě neobjektivní postup RRTV ve vztahu k veřejným excesům Vladimíra Železného hodlá CME podat k RRTV další stížnost. Podle Freda Klinkhammera potvrdí očekávaná pasivita RRTV zcela evidentně, že Rada se Železným spolupracuje namísto toho, aby se chovala jako nezávislý regulátor.

S odkazem na rozhovor Mladé fronty Dnes s Fredem Klinkhammerem, který byl v MfD uveřejněn minulý pátek, Železný přímo napadl prezidenta a výkonného ředitele CME za údajnou výzvu k předložení důkazů proti Želenému za úplatu. Železný veřejně lživě informoval o tom, co Klinkhammer uvedl v odpovědi na otázku MfD, zda CME nabídlo nějakou finanční odměnu hackerovi, který se "vloupal" do elektronického poštovního serveru CME. Takto ilegálně získané elektronické soubory pak byly Vladimírem Železným a jeho právníky předloženy jako důkazní materiál proti CME v amsterodamském arbitrážním řízení.

"Platit svědkům za svědectví je jako manipulovat s obsahem zpráv. To CME prostě nedělá," uvedl Fred Klinkhammer. "Pro zachování našeho zcela transparentního přístupu ke sporům s Vladimírem Železným a CET 21 jsem rozhodl o tom, že dáme veřejnosti k dispozici překlad doslovného přepisu videozáznamu svědectví poskytnutého CME počítačovým hackerem, který jednal na základě instrukcí lidí blízkých Vladimíru Železnému," informoval Klinkhammer. Dokument je dostupný na adrese http://www.cnts.cz/pressrel/ včetně rozhovoru, který Fred Klinkhammer poskytl MfD. a příslušné části pořadu "Volejte řediteli" z 6. dubna 2002.

                 
Obsah vydání       8. 4. 2002
8. 4. 2002 Normální je nevolit? Předvolební kampaň: nečistá hra o Benešovy dekrety Eugen  Haičman
8. 4. 2002 Velký zahraniční investor: V ČR se kradou podniky
8. 4. 2002 Pohled zvenčí: co si o sporu Železný-CME myslí američtí právníci
8. 4. 2002 CME: Železný ve Volejte řediteli zase lhal
8. 4. 2002 Tak máme novou miss 2002... Daniela  Pilařová
8. 4. 2002 Janě Klusákové: K čemu diskuse v Radiofóru, když jsou o ničem? Jan  Paul
8. 4. 2002 Zelená Česká spořitelna? Petr  Kuča
8. 4. 2002 Kde je rómska pomocná ruka ? Lubomír  Sedláčik
21. 1. 2002 Příspěvky na investigativní práci Britských listů