11. 12. 2001
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
Ondřej Makový
9. 12. 2001

NSB se distancuje od Makového

Předseda MěO NSB Praha David Veselý upozorňuje Britské listy, že radikální skinhead Ondřej Makový, který je vyfotografován na jednom snímku v galerii antifašistické demonstrace na Jižním městě, nikdy nebyl a není aktivistou ani členem NSB v jakékoliv její místní či městské organizaci.

"Opravdu nevím, za koho pan Makový vystupuje (domnívám se, že jako každý člověk hlavně za sebe - jeho chování je hlavně JEHO vizitka!), ale rozhodně ne za NSB. Jak jsem již naznačil, pan Makový nemá s NSB nic společného. Pokud vím, je skinhead - to je všeobecné označení nerovnající se automaticky aktivistovi politické strany. Jestli pan Makový sympatizuje s NSB nebo ne, nevím (zřejmě ano), každopádně je mi to srdečně jedno - je to jeho věc. Nebo se domníváte, že pokud budu sympatizovat s ODS, jsem automaticky její aktivista?!? Pan Makový je hlavně skinhead, sympatizant NSB možná, aktivista ne. Nehledě na to, že zevlování před anti-fa demonstrací nemělo s NSB nic společného, a v cca dvacetihlavém hloučku přihlížejících byl pouze jeden mě známý aktivista NSB (jeho identitu si s dovolením nechám pro sebe). A ujišťuji Vás, že jako předseda MěO NSB Praha znám všechny "naše" lidi osobně. Zde totiž docházi k zjednodušenému posunu, skinhead = aktivista NSB. Mohu Vás ujistit, že ne všichni skinheadi s NSB sympatizují. Dalo by se to zjednodušit - čím více agresívní a jednodušší skinhead, tím větší odpor a pohrdání NSB, jelikož NSB již několikrát jasně deklaroval, že se od agresívního pouličního jednání plně distancuje. Vyjímku tvoří pouze aktivní obrana proti útokům podobných primitivů z druhé (levé - pozn. red.) strany extrémního spektra. Osobně jsem byl přítomen (jako plánovaná oběť) útoku cca 20 zakuklenců ANTIFA dne 28.10.2001 na stanici metra Vltavská, kde byl útok zastaven a útočníci zahnáni dvěma lidmi pomocí střelných zbraní. Upozorňuji, že zaútočeno bylo, jak jsem se již zmínil, v počtu cca 20 lidí, ozbrojených noži, klacky, tyčemi a petardami, proti čtyřem aktivistům (nyní je toto označení na místě), kteří v poklidu rozdávali veřejnosti noviny Výzva, na což máme v demokratické společnosti právo. Výzva je řádně zaregistrována a povolena ministerstvem kultury."


Poznámka fotoreportéra a redaktora Štěpána Kotrby:
Britské listy se domnívají, že sympatie i aktivity pana Makového jsou dostatečně známy - současné vedení NSB se ztěží může tak jednoduše odpoutat od své bohaté minulosti, protkané vztahy s Národním odporem a různými skupinkami radikálních neofašistických skinheads...
Dle našeho názoru je aktivista aktivně vystupující nečlen, sympatizující s cíli organizace a propagující ji. Což se panu Makovému stěží dá upřít.

Pro autentickou ilustraci současných politických názorů NSB cituji z editorialu jejich oficiálního magazínu Akce: "Zájmové skupiny, kterých jsou tato vláda a média nástrojem, nestojí o to aby jim do jejich špinavých praktik někdo mluvil. Chtějí národní opozici zacpat ústa a použijí pro to všechny prostředky. Nejsme jediní. V Německu teror státu vůči opozici, které není dovoleno již téměř nic, vrcholí. Ve Švédsku je situace podobná naší, vše co je pro-národní je pranýřováno tiskem a zakazováno státem. Ve Velké Británii jsou za výtržnosti páchané asijskými přistěhovalci v anglických městech obviňováni tzv. bílí rasisté. Být dnes Evropanem a být na to hrdý je důvodem pro mediální lynčování a státní represi.
Přesto právě tyto překážky, tato nenávist a pronásledování nás musí zatvrdit v našem boji. Ano, dnes je nebezpečné být správný, protože Systém je tak špatný. Ale pro čestné muže a ženy neexistuje jiná možnost, než se takovému režimu postavit a bojovat s ním."

... "Jako politická strana, která usiluje o skutečně revoluční změny v tomto státě, musí naše činnost být plná zápalu a nadšení. Každý ví, že změny o které usilujeme, nám nespadnou do klína." ..."My [NSB] jsme strana s ideály. Do politického klání jdeme jako do boje. Na sjezdu v Edenu se největším počtem hlasů prosadila národně sociální ideologická frakce. Mladí lidé s citem pro lid naší země, neznající sociální třídy, každého soukmenovce měřící stejným metrem. "

...nebo rozhovor AKCE s republikánem Tomášem Kebzou: "Pokud máš na mysli JEJICH pravdu a lásku, tak doufám, že nezvítězí nikdy. Pokud ovšem myslíš NAŠI pravdu a lásku, tak pevně věřím, že jednoho dne určitě. Pak přijde den, kdy se kniha účtů opět otevře! "

                 
Obsah vydání       11. 12. 2001
11. 12. 2001 Mezi dvěma břehy Tomáš  Pecina
11. 12. 2001 Démon souhlasu I. Josef  Fronek
11. 12. 2001 Roberta Fiska zmlátili uprchlíci: "Chápu je - je to symbol nenávisti a zuřivosti této špinavé války"
11. 12. 2001 Co je to demokracie: tak ještě jednou pomalu, názorně a snad srozumitelně Jan  Čulík
9. 12. 2001 Ochromí rozšíření EU o nové členské země Evropu ve prospěch americké vládní pravice?
11. 12. 2001 Praha 2 - Být připraven znamená přežít Štěpán  Kotrba
8. 12. 2001 Proč je třeba omezit svobodu shromažďování Stanislav  Gross
8. 12. 2001 Historický základ shromažďovacího práva v naší zemi aneb Kam se dívat nejprve, abychom nešli zpátky Robert  Cholenský
9. 12. 2001 John Whitbeck: OSN musí vyvořit nové mírové řešení na Blízkém Východě
9. 12. 2001 Arafat vede svůj národ ke katastrofě Moshe  Katsav
9. 12. 2001 NSB se distancuje od Makového
9. 12. 2001 Policie vyřídila naši stížnost na chybějící služební čísla policistů Tomáš  Pecina
7. 12. 2001 Policie zatkla a obvinila reportéra Britských listů Tomáše Pecinu Jan  Čulík
9. 12. 2001 Tomáš Pecina navrhuje vyšetřovateli důkazy na svou obhajobu Tomáš  Pecina
11. 12. 2001 Vyjadřuji Tomáši Pecinovi svou solidaritu Miloš  Kaláb
11. 12. 2001 Demokracie je vláda většiny a ostatní musejí poslouchat Jan  Bláha
27. 11. 2001 ÚOOÚ ignoruje zákon o svobodném přístupu k informacím Tomáš  Pecina
21. 1. 2002 Příspěvky na investigativní práci Britských listů