10. 10. 2001
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
9. 10. 2001

Prohlášení, které odvysílala v neděli katarská televizní stanice Al-Džazíra

Bin Ladin: "To, co Amerika nyní okusila, je jen odvar toho, co jsme okusili my"

Islámský radikál Usáma bin Ládin ve videonahrávce odvysílané katarskou televizní stanicí Al-Džazíra pochválil Boha za útoky z 11. září v New Yorku a ve Washingtonu. Bin Ládin zdůraznil, že Spojené státy nebudou žít v klidu, dokud nezavládne mír v Palestině. "Amerika byla naplněna hrůzou od severu k jihu a od východu k západu... Ale to, co Amerika nyní okusila, je jen odvar toho, co jsme okusili my," prohlásil bin Ládin. Bin Ládinův blízký společník, egyptský islámský fundamentalista Ajmán Zavahrí, ve videonahrávce vyzval muslimy k odporu vůči USA. Mluvčí bin Ládinovy organizace Al-Káida zase zdůraznil, že jeho uskupení je připraveno na "konfrontaci se Spojenými státy". "Válka proti Afghánistánu a Usámovi bin Ládinovi je válka proti islámu," uvedl. Plný překlad prohlášení Bin Ládina přinášíme uvnitř článku.

Text prohlášení, které na videonahrávce odvysílané v neděli katarskou televizní stanicí Al-Džazíra, učinil islámský radikál saúdského původu Usáma bin Ládin:

"Existuje jen jeden Bůh, věřím jen v proroka Mohameda.

Teď byla Amerika zasažena všemocným Bohem na jednom ze svých nejdůležitějších orgánů a její nejslavnější budovy byly zničeny. Je to zásluha Boha a patří mu za to dík. Amerika byla naplněna hrůzou od severu k jihu a od východu k západu a díky Bohu to, co nyní Amerika zakouší, je jen odvar toho, co jsme zakusili my. Náš islámský národ zakouší totéž více než 80 let, ponížení a hanbu, jeho synové jsou zabíjeni a jejich krev prolévána, jeho svatyně jsou zneuctívány.

Bůh požehnal skupině muslimů jdoucích v předvoji, v první linii islámu, a pověřil je zničením Ameriky. Ať je Bůh ochraňuje a přidělí jim nejvyšší místo v nebi, protože On je ten, kdo to může udělat a je k tomu oprávněný. Když se oni postavili na obranu svých slabých dětí, svých bratrů a sester v Palestině a dalších muslimských zemích, celý svět se ocitl ve zmatku, nevěřící byli následováni pokrytci.

Milión nevinných dětí v tomto okamžiku, kdy mluvíme, umírá v Iráku, aniž se čímkoli provinily. Neslyšíme žádné odsouzení, neslyšíme žádný výnos dědičných vládců. V těchto dnech izraelské tanky řádí po celé Palestině, v Ramalláhu, Rafáhu a v Bajt Džalá a v mnoha dalších oblastech země islámu a my neslyšíme nikoho, kdo by proti tomu pozvedl svůj hlas nebo by reagoval. Ale když meč po 80 letech dopadl na Ameriku, pokrytectví zvedlo vysoko hlavu a truchlilo nad těmi zabijáky, kteří si zahrávali s krví, ctí a posvátnými právy muslimů.

To nejmenší, co lze říci o těchto pokrytcích, je, že jsou to odpadlíci, kteří se vydali nesprávnou cestou. Podporovali řezníka proti oběti, utiskovatele proti nevinnému dítěti. Nalézám útočiště před nimi v Bohu a žádám jej, abychom je mohli vidět v tom, co si zaslouží.

Říkám, že tato záležitost je velmi jasná. Každý muslim by měl bojovat za své náboženství po této události, poté, co vysoce postavení představitelé ve Spojených státech amerických počínaje mezinárodním vůdcem nevěřících, Georgem Bushem a jeho zaměstnanci, kteří se jali projevovat marnivost se svými muži a koňmi, ti, kdo dokonce postavili země věřící v islám proti nám - skupině, která se uchýlila k Bohu, k Všemocnému, skupině, která odmítá být podrobena ve svém náboženství.

Oni (Amerika) říkají světu lži, jako že bojují proti terorismu. V zemi na druhém konci světa, v Japonsku, statisíce lidí, mladých i starých, byly zabity, a oni tvrdí, že to není světový zločin. Pro ně to není jasná věc. V Iráku bylo zabito milión dětí, a pro ně to není jasná věc.

Ale když o něco více než deset lidí bylo zabito v Nairobi a v Dáresalámu, Afghánistán a Irák byly bombardovány a za mezinárodní hlavou nevěřících, symbolem pohanství moderního světa, Amerikou a jejími spojenci, stálo pokrytectví. Říkám jim, že tyto události rozdělily svět na dva tábory, tábor věřících a tábor nevěřících. Ať nás i vás Bůh před nimi chrání.

Každý muslim musí povstat na obranu svého náboženství. Vane vítr víry a vítr změny, který odstraní zlo z Muhammadova poloostrova, pokoj jemu. Pokud jde o Ameriku, řeknu jí a jejímu lidu pár slov: "Přísahám před Bohem, že Amerika nebude žít v klidu, dokud v Palestině nezavládne klid a dokud armáda nevěřících neopustí zemi Muhammadovu, pokoj jemu.

Bůh je převeliký a sláva islámu."

                 
Obsah vydání       10. 10. 2001
9. 10. 2001 Americké letecké údery proti Afghánistánu usmrtily 4 pracovníky OSN
10. 10. 2001 Tak nám ještě nezabili toho bin Ládína, paní! Jan  Paul
10. 10. 2001 Afghánistán: Americká armáda nemá tušení, co znamená dodávat hladovějícím potraviny
10. 10. 2001 Bush a Blair už na Blízkém východě prohráli v debatě
10. 10. 2001 Letecké údery proti Afghánistánu jsou obrovským bin Ladenovým vítězstvím
10. 10. 2001 Kdo bude vládnout po porážce Talibánu
10. 10. 2001 Jsou-li média soustředěna na terorismus v Americe, je možno publikovat vlastní špatné zprávy
9. 10. 2001 Bin Ladin: "To, co Amerika nyní okusila, je jen odvar toho, co jsme okusili my"
9. 10. 2001 Afghánistán - země uvězněná v horách svých tradic Fabiano  Golgo
9. 10. 2001 Kartágo musí být zničeno Fabiano  Golgo
6. 10. 2001 Majid Majed má opět problémy s cizineckou policií Tomáš  Pecina
10. 10. 2001 Online rozhovor s Jiřím Svobodou Tomáš  Pecina
9. 10. 2001 Mašinérie, která vás pohltí Jiří  Ullmann
9. 10. 2001 Ministr vnitra nejpopulárnějším politikem v ČR Štěpán  Kotrba
8. 10. 2001 Kdy se zbavíme švejkoviny? Jan  Čulík
7. 10. 2001 Držte hubu, Čulíku II. Tomáš  Pecina, Štěpán  Kotrba, Jan  Čulík
10. 10. 2001 Kam nás až zavedou naši nejjasnější? Radek  Batelka
10. 10. 2001 Proč si lidi libují v násilí? Miroslav  Sviták
10. 10. 2001 Je potřeba vyvraždit militantní stoupence islámu Jan  Bláha
9. 10. 2001 Pubertální výrostci? Nikoliv! Dominik Joe Pantůček
11. 10. 2001 Jak se dostat ke starším vydáním Tomáš  Pecina
5. 10. 2001 Co udělat, pokud nemáte v těchto nových BL české háčky a čárky Jan  Čulík
8. 10. 2001 Jak vycházejí Britské listy e-mailem Tomáš  Pecina