Západ nese přímou odpovědnost za jednání spojenců ze Saúdské Arábie

Saúdská Arábie nadále bombarduje nemocnice v Jemenu, Lékaři bez hranic nadále odcházejí

26. 8. 2016


Po dalším bombardování v severním Jemenu opouštějí Lékaři bez hranic další nemocnici. Je to už několikáté zdravotnické zařízení v této oblasti, postižené bombardováním armádou sousední Saúdské Arábie, které musela organizace zajišťující alespoň základní dostupnost lékařské péče pro civilní obyvatelstvo opustit. Americká administrativa pokrytecky odsuzuje bombardování nemocnic a škol v Jemenu, kterého se Saúdská Arábie soustavně dopouští, ale přitom stále poskytuje této despocii významnou vojenskou pomoc. Obamova administrativa požádala kongres o schválení prodeje zbraní této zemi za 1,15 miliardy dolarů. O situaci informuje deník NY Times.

Deník The Independent před třemi dny zveřejnil článek, v němž uvádí, že Velká Británie prodala pouze za poslední rok Saúdské Arábii výzbroj za 3,3 miliardy liber.

Vytisknout

Související články

Saúdská Arábie bombardovala nemocnici v Jemenu

16.8. 2016

Usmrtila nejméně šest osob a třináct zranila A number of people are feared dead and wounded in an air strike on a Doctors Without Borders hospital in Yemen https://t.co/sepWLLO4md— Sky News (@SkyNews) August 15, 2016 Jemenská te...

Obsah vydání | Úterý 30.8. 2016