320 000 dětí v Jemenu trpí vážnou podvýživou

31. 3. 2016

Children starving in Yemen's civil war

These images of starving babies from Yemen are some of the most shocking to emerge from the war-torn nation. They show just a few of the 320,000 children suffering from acute malnutrition, as the country’s near-forgotten conflict rages on.

Posted by Channel 4 News on Wednesday, March 30, 2016

Miliony malých Jemenců nemají přístup k zdravotní péči a ani k čisté vodě. 10 000 dětí mladších pěti let zřejmě za poslední rok zemřelo na lehce vyléčitelné nemoci. Udalu Faisalovi je pět měsíců a váží jen 2,4 kilogramy.

Intissar Hezzam, Udaiova matka: "Přinesla jsem ho do nemocnice před dvaceti dny a řekli mi, že pro něho nemají postel. Teď jsme v nemocnici tři dny."

Udai trpí vážnou podvýživou, plicní infekcí a průjmem. Po pěti dnech ho Udaiovi příbuzní z nemocnice odvezli. Zemřel o několik hodin později. Udaiův otec neměl peníze na léky, kterých mají v nemocnici stále větší nedostatek.

Děti, které neonemocní, ohrožují letecké údery. V konfliktu v Jemenu bylo zabito nebo zraněno 2290 dětí. 934 jich bylo zabito a 1356 zraněno. 60 procent z nich při leteckých úderech. Loni zahájila proti Jemenu letecké údery Saúdská Arábie.

Minulý týden bylo v Haja usmrceno více než 100 civilistů. To se do evropských novin nedostane, ty jsou posedlé bruselskými útoky.

Tisíce lidí protestovaly v městě Sanaa proti saúdským leteckým úderům

Vytisknout

Související články

Západ dál podporuje saúdské vraždění v Jemenu

31.3. 2016

USA prodaly v roce 2015 Saúdské Arábii zbraně v hodnotě 20 miliard dolarů, Británie zbraně v hodnotě 4 miliardy dolarů Supporting Saudi atrocities in Yemen… West has learned nothing about the boomerang effect https://t.co/SQf0NOifTH pic.twitter....

Obsah vydání | Čtvrtek 31.3. 2016