Miloše Zemana je nutno odmítnout jako hlavu státu

Není možné

18. 11. 2015

Dlouho jsem si myslel, že jsou jisté hranice, které nemůže Miloš Zeman překročit, že i on má svědomí a odpovědnost hlavy státu. Tiše jsem doufal, že bude prezidentem, který naváže na to dobré ve svém životě, na svůj odpor v roce 1968 na svá vystoupení v roce 1989; že jako lidový prezident obnoví důvěru občanů v demokracii a jejich vlastní práva. Ne, nevolil jsem jej a nevolil jsem ani Karla Schwarzenberga. Ale dnes překročil Miloš Zeman a na něj navázané policejní složky hranici, za níž zbývá jen jediné. Odmítnout jej jako hlavu státu a odvolat policejního prezidenta, píše pro Britské listy z Lipska Richard F. Vlasák.

Není totiž možné, aby prezident republiky, nástupce Masarykův, Benešův a Havlův stál na jednom pódiu s lidmi, kteří navrhují nahnat jednu skupinu obyvatel do koncentračních táborů (a jedno, jestli jsou to muslimové, židé, nebo kdokoliv jiný...) a zapomenout na solidaritu s trpícími a pronásledovanými, a kteří otevřeně napadají demokratický a právní řád, dědictví naší republiky.

Proto Masaryk nevedl legie, proto Beneš nevedl druhý odboj a naše kluky na Východě a na Západě, proto Milada Horáková nebyla popravena, proto nebyli odpůrci komunismu pronásledováni, proto se naši tátové nestavěli proti sovětským tankům, proto necinkali klíči, aby prezident republiky z národa vylučoval své odpůrce a tleskal fašistům (prosím, to není nálepka, ale pojem vystihující politická prohlášení Úsvitu nebo Konvičkovy klaky).

Není možné, aby zástupci hnutí propagující myšlenky rasové a náboženské nenávisti byli v den, kdy naši studenti a učni pokládali životy za demokracii proti nacismu, a v den, kdy na připomínku toho byly svolány demonstrace obnovující v důsledku československou demokracii, vpuštěni na místa připomínající tyto události.

A není možné, aby byl na tato místa odepřen přístup studentům.

Shrnuji: fašisté slaví a studenti jsou za plotem. Je to hrubé, urážlivé vůči obětem nacismu a komunismu.

Studenti všech vysokých škol by měli vyhlásit týden neklidu a stávku, rektoři by měli vystoupit s protestem. Občané různých politických názorů, by měli požadovat odstoupení hlavy státu a odvolání policejního prezidenta.

Vytisknout

Související články

Studentům vstup zakázán, Miloš Zeman má dostaveníčko s lůzou...

18.11. 2015

Mezinárodní den studentstva je v Česku pravidelně připomínán studenty na Albertově, který byl svědkem snahy jejich dřívějších kolegů udržet či obnovit svobodu v naší zemi. Letošní ročník byl poznamenán plánovanou demonstrací na podporu prezidenta rep...

Kritický okamžik pro českou společnost nastal

18.11. 2015 / Bohumil Kartous

Česká společnost stojí před fatálním rozhodnutím. Pokud schvaluje děsivý fakt, že prezident této země stojí vedle pomatence schvalujícího použití metod nacistického teroru a zpívá s ním českou hymnu v den připomínající okamžiky, kdy nacistický teror ...

Mia Farrow reagovala na dnešní duet Zeman - Konvička

17.11. 2015

A long, long way from Havel https://t.co/Ty3eu4AVBr— mia farrow (@MiaFarrow) November 17, 2015Výroky šéfa organizace Islám v ČR nechceme, dnešního pěveckého partnera Prezidenta ČR: Quotes from leader of "We Don't Want Islam in th...

Obsah vydání | Středa 18.11. 2015