POZNÁMKA NA OKRAJ:

Terorismus proti kolonialismu verze 15.4, nebo Šílenství má různá jména

4. 8. 2015 / Uwe Ladwig

Pravděpodobně jste slyšeli o tom, že v Německu znovu hoří příbytky. Nežijí v nich jako kdysi Židé, dnes to jsou přistěhovalci a často i v těch domech nežije nikdo, jsou prázdné, protože ultranacionalističtí němečtí teroristé chtějí, aby se zabránilo přílivu cizinců do jejich komunit. Zvláštní na tom je, že při tom nejde o lidi, kteří by ohrožovali kariéru silným Němcům z dobře placených pracovních míst, protože nově příchozí nejsou investoři a jejich zaměstnanci z "prvního světa", kteří se můžou nerušeně usadit, v které zemi chtějí, ale jsou to před smrtí a pronásledováním prchající lidé z druhého a třetího světa.

Jak opovrženíhodné to je, jaké je to šílenství , to objasní teprve kolonialismus verze 15.4. Promiňte prosím, to číslování, ale asi všechno, co je dnes zdánlivě nové, potřebuje nějaké identifikační číslo.

Ale zpět k tématu:

Zatímco někteří lidé domy zapalují, aby mezi ně nikdo „cizí“ nepronikl, jiní se přesně v tutéž dobu zamýšlejí nad tím, jak do země přilákat dobře vyškolené specialisty, kteří by zvýšili hrubý národní produkt, protože politikům nejde o hrubý národní produkt pro obyvatele, ale pro celou zemi.

Takže:

Cizinci jsou samozřejmě vítáni, ale jen vysoce vzdělaní a podmínkou musí být, že odnikud nesmějí být vyháněni či odtamtud utíkat.

Nezapomínejme při tom:

Ani lidem s tím nejvyšším vzděláním a s nejžádanější profesí není v Německu hned dovoleno pracovat, když žádají o azyl a vzdělaní mladí lidé, kteří nemohli být ze země deportováni jako uprchlíci, mohou být ze země deportováni kdykoliv po dokončení svého vzdělávání...

Aby se nezjistílo tak rychle, o co vlastně jde, se namísto o vykrvácení jiné země v novoněmčině hovoří o "brain drain" - „odlivu mozků“ - když jde o důsledky kolonialismu našich dnů, který chtějí politikové podle dlouhodobého vzoru ze Spojených států, z Austrálie a z Kanady i v Evropě.

Dnes se přece už nedobývají celé cizí země. Dnes se jen z nich odlákají vysoce kvalifikovaní a vzdělaní lidé, aniž by samozřejmě někdo jejich rodné zemi zaplatil za jejich vzdělání.

Ano, pokud jde o dobro takových zemí, některým lidem je všechno jedno. V takovém případě oni samozřejmě nerozlišují lidi podle víry, původu, barvy kůže, pohlaví nebo sexuální orientace. V takovýchto případech jsou velice liberální. Nemají problém s přistěhovalectvím lékařů a techniků z cizích zemí, kde jsou ti odborníci samozřejmě také potřební, když je to levnější než poskytovat vzdělání místním lidem v Evropě. Ale být vstřícný a pomoci lidem, kteří hledají ve strachu ze smrti azyl, to ne, to je pro naše teroristy příliš.

A Vy? Je Vám z toho taky špatně? Opravdu ne?

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 4.8. 2015