Česká republika se stává živnou půdou pro extrémisty typu Martina Konvičky

26. 6. 2015 / Daniel Veselý

Po zhlédnutí veřejného slyšení o kvótách v parlamentu, kde byly s naprostým klidem, či spíše až s frenetickým potleskem brány vážně rasistické a jiné nesmysly, které pronášel šéf krajně extrémistické platformy Islám v ČR nechceme Martin Konvička a další jeho soukmenovci – a na straně druhé zesměšňovány relevantní názory, nabývám pocitu, že ČR je alespoň na papíře fašistická země.

Je příznačné, že ti, kdo zde nechtějí muslimy v drtivé míře žádného muslima neviděli - jak u nás, tak v islámských zemích. Je to něco jako japonský antisemitismus. V Japonsku Židé také skoro nejsou - jako muslimové v ČR. Moje zkušenost z cest po několika muslimských zemích je taková, že muslimové jsou těmi nejvlídnějšími a nejpřátelštějšími lidmi, jaké jsem kdy poznal. Obdobnou zkušenost mám s muslimskou minoritou čítající pár stovek osob v mém rodném městě Hradci Králové. Nelze to vůbec porovnat se silně teritoriálními Čechy, kteří mají v drtivé míře zkušenosti s muslimy maximálně z turistických rezervací v Turecku, Egyptě nebo Tunisku.

Mezitím Martin Konvička a jeho soukmenovci založili spolek Blok proti islámu, který má politické ambice – pámbů s námi a zlé pryč! Zatímco v parlamentě držel Konvička, který byl nejdál v Istanbulu, svou iracionální nenávist na uzdě, na sociálních sítích se ani trochu nežinýruje a obnažuje své pravé já. Konvička svou tezi o potlačování muslimů rozvádí, když píše, že „kdyby došlo k nejhoršímu, koncentráky pro muslimy NAŠTĚSTÍ budou, ne bohužel. Řekli si o to sami.“ Zde je kompilát z dalších jeho výroků na Facebooku (zachycených na screenshotech) podepírající můj názor, že Martin Konvička je otevřený nacista: „Podle mě, když k islámu konvertuje dospělý MUŽ, měl by být do 24 hodin utracen.“ „Každá sviňárna vůči muslimům je u mě OK.“ „Škoda, že Tito nebo Mladič nevyhubili ty ‚Bosňany‘.“ „Expanze islámu se dnes neděje na frontách, ale na katedrách, v multikulti-nevládkách, v evropských ulicích, na amerických univerzitách, EU a OSN a v ložnicích konvertitek. Čímž je vcelku jasně vymezeno, kam musíme mířit antidžihád.“ A nakonec – nechybí ani výhrůžky „kolaborantům“ a „varování“, jak dopadnou a jak s nimi bude naloženo.

To je naprosto nehorázné a jediné vhodné slovo, které toto podivné individuum přesně vystihuje je dle mého mínění nacista.

Stačí, aby se zájemci o skutečný stav věcí seznamovali s relevantními fakty, nikoliv s vulgárními hoaxy, jež šíří i Konvičkova nacistická platforma, a na nichž se přiživují xenofobní extrémisté, jako je Tomio Okamura a další. Namátkou vyberu některé z nich s uvedením patřičných zdrojů, které jsou obecně považovány za solidní. Děti a mládež mladší 18 let tvoří 51 procent všech uprchlíků na světě (zdroj: UNHCR 2014). V roce 2001 ČR zpracovala přes 18 000 žádostí o azyl, nyní se uvažuje o zhruba 2 000 žádostech (zdroj: Český statistický úřad). Ochrana hranic a deportace nepřijatých žadatelů o azyl stojí EU ročně 2,5 miliardy eur. Další miliardu eur ročně zaplatí migrující lidé pašerákům, aby se do Evropy vůbec dostali (zdroj: Český rozhlas). Každý 122. člověk na planetě je nyní uprchlíkem, vnitřně vysídleným či žadatelem o azyl (zdroj: UNHCR 2014). Z 59 milionů na světě jich 86 procent zůstává v zemích třetího světa (zdroj: UNHCR 2014).

Vytisknout

Související články

Přijde doba, kdy z neonacistů budou hrdinové?

29.6. 2015 / Ladislav Štítkovec

Pokud člověk sleduje nenávistné projevy proti uprchlíkům ve virtuálnu, má možnost se tomu nějak bránit. Buď někam vloží nějakou protireakci nebo, když už toho má dost, jednoduše se odhlásí ze sítě. Jiné to je ale v reálném životě, když si povídáme s ...

Obsah vydání | Pondělí 29.6. 2015