Protest na mezinárodní konferenci proti Marine Le Penové! Fašisté jděte domů!

6. 5. 2015 / Josef Brož

PRAHA (aktuálně, job) - Několik mladých lidí právě protestovalo proti vystoupení Marine Le Penové, předsedkyni Národní fronty (FN), jež se účastní konference Mír v Evropě a prosperita po EU" na půdě Parlamentu České republiky.

Výkřiky a plakáty: Fascist go home! - Fašisté nepatří na půdu parlamentu zvedali nad hlavu. Vystoupení trvalo několik minut.

Protestující se setkali se s opovržením a výkřiky: "hovada" - "nevíte, co je fašismus" - "mladí, neznáte historii". Jeden ze stoupenců zareagoval na protest povstáním, potleskem a výkřikem: "Vivat Marine Le Pen".

Konferenci zahájil poslanec Úsvitu přímé demokracie Radim Fiala, jenž v těchto dnech s Tomio Okamurou zakládá nové hnutí: Svoboda a přímá demokracie.

Vytisknout

Související články

Proč jsme protestovali proti Marine Le Penové

11.5. 2015

tisková zpráva Po mediálních ohlasech na protestní akci proti návštěvě předsedkyně francouzské Front National, Marine Le Penové, je namístě znovu vyjasnit motivace, které k tomuto protestu vedly. Marine Le Penová přijela do Prahy na pozvá...

Sněhurka Marine a sedm českých trpaslíků

7.5. 2015 / Josef Brož

„Jakpak se má tatínek, paní Le Penová?“ zeptal jsem se. „Děkuji za optání, dobře,“ usmála se. Pokuřovala z elektronické cigarety, a před zahájením tiskové konferenci si dala vodu a malý dortík. Po celou dobu ovšem ze sebe nesundala ten divný dlou...

Obsah vydání | Středa 6.5. 2015