Také vás bolí klouby?

4. 2. 2013 / Wenzel Lischka

Také vás dnes jako na potvoru bolí klouby? Jako většinu občanů, ani mne dosud klouby nebolely. Teprve do včerejšího sobotního odpoledne, dokud jsem v jedné nejmenované česko-jazyčné televizi nezhlédl reklamu na mazání na klouby.

Problém je v tom, že zmíněná reklama spočívala ve třech za sebou jdoucích impresivních nabídkách na tři různé masti či gely určené na bolavé klouby.

Kdyby ty tři nabídky nešly ihned za sebou, jistě bych si nějaké to mazání na klouby vybral. Jenomže takto jsem byl ve stejném dilematu jako při přímé (nikoliv upřímné) volbě nového presidenta. Nevěděl jsem, koho si mám vybrat z nabídky, kterou jsem si nevybral, a tak jsem nikoho (mimo sebe) nevolil.

Ve volbách jsem bohužel neuspěl, neboť jsem nesehnal padesát tisíc podpisů. Můj ksicht není bohužel, možná spíše bohudík, tak mediálně známý. Jména chytrých na všech sloupích.

Dokud řvavá reklama nepřerušila poklidný odpolední průběh akčního filmu, kde tekla krev proudem, jak se tam hromadně střílely, znásilňovaly a zabíjely děti, seděl jsem jako většina občanů naší krásné země ve stavu mrtvé hmoty u bedny a hypnotizován civěl na tu náramnou kulturu, abych se poučil o tom, co je to ta pravá demokracie a svoboda.

Takže shrnuto, demokracie spočívá v tom, že se musíte rmoutit, abyste si mohli něco koupit. Vyděrači vás jako rukojmí rdousí, dokud jim nedáte výpalné. Pokud si nic nekoupíte, tak se jenom, jenom a jenom rmoutíte. Pokud byste se bez ničeho, jenom tak sami o sobě, nermoutili a navíc bez DPH, stáváte se automaticky nebezpečnými extrémisty a zuřivými teroristy. Pokud je vám život milý, běžte si raději ihned něco koupit, i když se nermoutíte a nic nepotřebujete. Jinak byste ohrozili trvale udržitelný růst erekce HDP.

Být to za starého režimu, měli byste jako nepřátelé socializmu díky takovému nezodpovědnému ohrožení plnění plánu na krku SNB. Proto nakupujte, přece nechcete, aby se komunisti vrátili. Nejste přece idioti, kteří když něco říkají a dělají, tak to myslí vážně. Nejste přece neotesaní burani, ale ctnostní občané, kteří kradou zásadně jen v rukavičkách, a když jsou pak za vodou, tak šíří všeobecně morálku a úctu (k jejich) soukromému majetku.

Dokud ta reklama na to chemické kloubní mazání nebyla v televizi, tak mne klouby nijak nebolely. Sdílím totiž tradiční křesťanský odpor k přírodě (ke svému nečistému tělu), což mi nebrání jejímu zneužívání, a tak mne klouby nebolely, dokud mne na ně reklama neupozornila. Takže proto mne bolí klouby a vás jistě již také.

Právě nyní, když dopisuji tento článek, tak na jednom česko-jazyčném televizním kanálu, spíše žumpě, jde reklama proti psím blechám. Začalo mne svrbět celé tělo. Vsadím se, že vás také. A to jsme, prosím, ušlechtilí lidé, kteří nemají s odpornou živočišnou říší, kde jeden požírá druhého, nic společného.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 4.2. 2013