Doporučovat, aby občané vhazovali do uren neplatné volební lístky, je nesmysl

4. 10. 2012

Rád bych reagoval na článek Milana Valacha, který radí voličům vhazovat do volebních uren neplatné volební lístky, píše Milan Balada

Už když se tato hloupost začala šířit po internetu, myslel jsem si, že na takovou pitomost mohl přijít pouze Kalousek, který považuje všechny občany za hlupáky, které opije svými demagogickými jalovými řečmi.

Když jsem si však přečetl článek Milana Valacha, nutně jsem se ptal, jestli tento autor není Kalouskovým agentem. Není přece možné, aby mu nedošlo, že obyčejným občanům, kteří touží po změně vlády a žádnou jinou možnost než volby nemají, jeho nápad nic nepřináší.

Co asi bude občanům platné, že se ze sdělovacích prostředků oni (a snad i zahraničí) doví, kolik lidí vhodilo do uren neplatné hlasovací lístky, když ty platné způsobí, že současní mocipáni zůstanou u vesel a u svých koryt a budou ty nejchudší dál ždímat a dusit po celé příští čtyři roky tak jako doposud.

Opravdu nemám pro článek autora Valacha žádné jiné vysvětlení než to, že ví, že občané hledají rozumné názory spíš na stránkách Britských listů než v servilních českých médiích, a tak se snažil tu svou pitomost právě do Britských listů vpašovat, aby se někomu zavděčil. Ale rozhodně ne zbídačovaným běžným českým občanům.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 4.10. 2012