Ať je to pro některé čtenáře jakkoliv nepochopitelné, základní informací o pachatelích trestných činů v západních médiích na rozdíl od v IDNES nebývá jejich etnicita

24. 8. 2011

V Londýně byla právě odsouzena do vězení skupina mladíků, kteří znásilnili studentku. Posuďme, jak o tom referují stránky BBC:

Vězení pro muže, kteří znásilnili studentku a útok si nafilmovali

Čtyři muži byli odsouzeni do vězení za znásilnění studentky na své škole v jihovýchodním Londýně. Norajr Davtjan, Gregorij Melnikov, Armen Simonjan a Oleg Ivanov si znásilnění natočili a ukazovali videozáběry přátelům, dozvěděl se soud Woolwich Crown Court. Muži oslavovali znásilnění jako "když profesionální fotbalisté oslavují, že dali gól", řekl soudce. Jejich oběť, osmnáctiletá žena, byla opilá a těsně před útokem zvracela, dozvěděla se porota.

Davtyan, 22, arménský občan, byl odsouzen k desetiletům vězení za dvojí znásilnění, Melnikov, 23, ruský občan, byl odsouzen na devět let do vězení za jedno znásilnění a za jeden pokus o znásilnění. Simonyan, 19, a Ivanov, 23, také ruští občané, byli každý odsouzeni k osmi letům vězení za jedno znásilnění.

Soudce Peter Murphy konstatoval, že muži projevili "tvrdý nezájem" o oběť a zacházeli s ní jako s věcí.

(...)

Zdroj v angličtině ZDE

IDNES by zřejmě napsala: "Rusové (Rusáci?) znásilnili studentku".

Informace o občanství odsouzených je v oficiální soudní zprávě uvedena, avšak nikoliv jako hlavní skutečnost v titulku, ale jako kontextuální dodatečný fakt.

Z takto koncipované zprávy podprahově nevyplývá, že ti mladíci tu studentku znásilnili, protože to byli Rusové

Chápete ten rozdíl? (JČ)

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 24.8. 2011