Vnitřní dialog generace Y

#Navíně

11. 4. 2016 / Aneta Adámková

Ona 2: Včera jsem byla v nějakém kosmetickém salonu, a tam mi řekli, že mám vrásky, a že bych si na to měla pořídit nějaký krém. 

Ona 3: Tyjo, to se mi stalo taky, nedávno jsem někde byla, a řekli mi, že moje pleť je dávno za zenitem, a že Niveu používat nestačí. 

Ona 1: Myslíte si, že Donald Trump bude mít nějakou šanci uspět? Jakože by se opravdu stal prezident? K čemu by to nakonec vedlo? Jen si to představte! 

Ona 2: Poslouchejte, mám fakt dobrou storku. Nedávno jsem byla na hlaváku, a tam ke mě přišel nějaký bezdomovec, zda bych mu nedala pár drobných, tak jsem se tak na něj podívala, a říkám… 

Ona 3: Jóóó, ten je tam pořád. Já mu ale už nikdy nic nedám. Protože to stejně jenom propije. Kdyby rovnou řekl, že to chce na krabicáka, tak prosím, ale s těma jeho historkama.

Ona 1: Sledujete někdo diskuzi o občanském platu? Třeba by to mohlo přispět k řešení bezdomovectví. 

Ona 2: Holky, jak jsem teď kupovala ten dárek, tak jsem normálně vlezla do obchodu, a říkám si, to je divné, ty kasy vždy stály na druhé straně, a potom jsem si všimla, že jsem vlastně v úplně jiném obchodě. 

Ona 1: Další říkají, že to může demotivovat lidi k práci. Ale stejně, když má někdo nějaký příjem, tak se jen tak nesrovná s tím, že by přestal pracovat, a pobíral by jen ten základní plat. Za chvíli by ho nicnedělání přestalo bavit. 

Ona 3: Jo, to se mi nedávno stalo taky. Ale už je to docela dýl. A co sis nakonec koupila? 

Ona 1: Četla jsem teď zajímavý článek o těch Panamských papírech. By mě zajímalo… 

Ona 2: Hele a co ten kluk, kterého jsi nedávno potkala, už se něco posunulo? 

Ona 3: Nevím, byli jsme na pivu, ale očividně to nikam nepovede, je takový divný, žije s matkou a pořád mluví o své ex. 

Ona 1: Holky, nepřijde vám divné, jak už úplně utichla kauza Čapí hnízdo? Babiš si vesele dál vyskakuje a vystupuje. Jak si to vůbec může dovolit? 

Ona 2: Hej koukej na toho kluka v rohu. Pěknej co? Do něj bych šla. 

Ona 3: Mně se moc nelíbí. Nemám ráda chlapi s vousama, ale ten co teď prošel, ten byl dobrej. 

Ona 2: Jo, jenže ten má holku támhle vzadu. Toho by ses holka nedočkala. 

Ona 3: Třeba to není jeho holka. 

Ona 3: Ok, tak je. 

Ona 2: Teď se snažím jíst opravdu zdravě. Nakoupila jsem si jen mrkev, bio kuře a piju jen vodu. 

Ona 3: To bych nevydržela, pít jenom vodu. A hlavně teď jsem objevila fakt dobrou restauraci. Mám ji kousek od domova, a vaří tam skvěle. 

Ona 1: To já nedávno četla fakt dobrou knihu, kdybyste chtěly, tak vám ji půjčím, jmenovala se… 

Ona 2: Víte, že teď mají v Lidlu ve slevě legíny, a když jsem si je koupila, tak jsem je hned první den roztrhla. Byl to docela trapas, protože jsem měla schůzku, a připadala jsem si fakt blbě. 

Ona 3: Vážně? taky nějaké potřebuji, tak to si tam zajdu. Tam to mám stejně nejraději. Ráda čtu ty jejich letáky. 

Ona 1: Teď jsem četla, že prý se vědci pořádně sekli v oteplování. Že zapomněli kalkulovat s mraky, ve kterých je větší počet vody než ledu. 

Ona 2: Holky, včera jsem byla fakt naštvaná, byli jsme na večeři a odmítali nás tam pustit s mým psem. Copak to si ještě můžou dovolit? 

Ona 3: Mým kamarádům se to stalo nedávno taky. 

Ona 1: To jedni moji kamarádi, jak tady byl ten čínský prezident, tak vyvěsili vlajku a normálně za nimi přišla policie, ať… 

Ona 2: Tyjo, víte, že ta panda nakonec ani nepůjde do pražské zoo? 

Ona 3: To je škoda, jsem se na ni tak těšila. Miluju pandy. 

Ona 2: Hele ženy, uděláme se fotku. Kdo má dobrý foťák? 

Ona 1: Zaznamenali jste ten nový iPhone SE? Prodává se už vůbec tady v Čechách? 

Ona 2: Děvčata, měly bychom si někdy udělat výlet někam. Teď začne být hezky. 

Ona 1: Hele já už musím domů.

Ona 3: Už? Vždyť jsme si ani nepokecaly.

Vytisknout

Související články

#Těžkýživotčecháčka

21.4. 2016 / Aneta Adámková

Ona 1: Vrchol všeho byla cesta domů. Doufala jsem, že si v metru sednu, ale na MÉM místě seděla nějaká přičmoudlá ženská. Já jsme se tu narodila, já platím státu daně, tak mi nemá co zasedávat místo. Ať si táhne do své země.Přičmoudlá ženská:&nb...

#Správnávejška

14.4. 2016 / Aneta Adámková

Ona 1: Tak co, už jsi konečně podala tu přihlášku na vejšku? Ona2: Podala jsem jich asi 5, tak počkám, kam mě vezmou. Ona1: A na kterou chceš nejvíc?Ona 2: To je mi docela jedno. Říkám, že čekám kam mě vezmou. Táta chtěl...

#Bezpracenejsoukolace

7.4. 2016 / Aneta Adámková

Ona 1: Aby mě to trochu bavilo, přeci jen, trávím tím neskutečně svého času. V podstatě nemyslím na nic jiného. Tohle já nechci. Chci mít čas i na jiné věci, chci většinu svého času věnovat něčemu, co mě baví, co pro mě má smysl. A ne se zbytečn...

#Kulturalhaní

31.3. 2016 / Aneta Adámková

Říká se o nás, že se nesnažíme. Že se neumíme rozhodovat, že neuznáváme hodnoty a autority… Pokud odsunu otázku, kde a kdo jsou ty autority, které bychom měli uznávat, tak bych se jich zeptala, a co vy? My jsme ti, kdo stojí na hranicích a pomáhají u...

Nejezte mamuty

24.3. 2016 / Aneta Adámková

Nakonec muži začali čím dál tím víc vysedávat doma, což po nějaké době bylo vlastně docela pohodlné. Proč opouštět teplo domácího ohně a trmácet se za mamuty, že? Jenže ženy po čase viděly, že se z jejich chrabrého lovce mamutů stává domácí povaleč, ...

Obsah vydání | Pondělí 11.4. 2016