Studenti se vyhýbají východoevropským studiím v Texasu:

Univerzita totiž umožnila studentům chodit na přednášky se zbraněmi

26. 2. 2016


Když univerzita v Texasu zveřejnila minulý týden zprávu, že dovolí studentům nosit na kampusu v Austinu skryté zbraně, možnosti postgraduálního studia pro Noru Dolliverovou se snížily, píše deník Guardian.

Studentka jazyků z univerzity v Chicagu zrušila svou přihlášku k postgraduálnímu studiu v oboru ruských a východoevropských studií v Texasu "v důsledku nových předpisů o nošení zbraní na univerzitě". Chtěla sice studovat v Texasu, protože je tam silná česká komunita, ale není ochotna riskovat, že na ni při semináři kolega student vytáhne skrytý revolver, tak bude studovat jinde.

Studenti i univerzitní profesoři byli varováni, že si mají dávat pozor na to, co říkají, poté, co se Texas stal nejnovějším americkým státem, který loni schválil zákon, podle něhož smějí držitelé registrovaných zbraní starších 21 let nosit na univerzitě skryté střelné zbraně.

Univerzitní senát připravil instrukce, v nichž akademiky varuje, "aby si dávali pozor při debatách o určitých citlivých otázkách, aby odstranili určitá témata ze svého učebního programu, aby okamžitě změnili téma, pokud mají pocit, že ve třídě vzniká hněv, aby omezili přístup studentů do svých pracoven po pracovní době a aby se setkávali se studenty pouze v 'kontrolovaných situacích'".

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 26.2. 2016