Zastupitelstvo Prahy 3 podpořilo Kliniku a vyzvalo starostku k jednání o pronájmu budovy Praze 3

10. 12. 2014

Na jednání zastupitelstva MČ Praha 3 v úterý 9. prosince dorazilo několik desítek zástupců a podporovatelů iniciativy Klinika, která začala provozovat kulturní program ve zdevastovaném a nevyužívaném objektu bývalé kliniky v Jeseniově ulici 60.

„Po dvouhodinové diskusi zastupitelstvo podpořilo návrh Žižkov (nejen) sobě, aby MČ Praha 3 vstoupila do jednání s Ministerstvem financí o pronájmu objektu Jeseniova 60 pro účely jeho poskytnutí iniciativě Klinika,“ uvedl zastupitel Žižkov (nejen) sobě Matěj Stropnický.

Zastupitelstvo naopak odmítlo podpořit návrhy ŽNS na nesouhlas s policejním zásahem, dále návrh na zahájení jednání s ÚZSVM o dodatečné legalizaci pobytu iniciativy v objektu do doby vyřešení majetkových vztahů a o převedení objektu do vlastnictví MČ Praha 3.

Ondřej Rut, předseda klubu zastupitelů ŽNS
Matěj Stropnický, zastupitel ŽNS

Vytisknout

Související články

Mluvčí iniciativy Klinika zraněn policií

13.12. 2014

Tisková zpráva Praha, 13. prosince - Při zákroku u sociálního centra Klinika policie zranila tři osoby. Jedním z nich byl i mluvčí iniciativy Klinika Arnošt Novák, který skončil v nemocnici s naraženým loktem a krvavými šrámy v obličeji...

Obsah vydání | Středa 10.12. 2014