Česko je civilizovanou zemí, na rozdíl od Británie

13. 10. 2011

Česká republika je civilizovanou zemí, ve které si i soudci čas od času kladou otázky. Jízdenky lze -- alespoň v Praze a v Ostravě -- po zdražení vyměnit za nové (po doplacení rozdílu v ceně).

Jak by si asi poradil soudce v zavedené demokracii, Spojeném království, s pokutou £155 za vystoupení z vlaku o stanici dříve, než stanovila jízdenka? Viz ZDE

V tomto případě to dopadlo dobře:

An East Coast spokesman said: "The terms and conditions of the advance purchase first class ticket, which Professor Evans used, clearly state that breaking a journey en route, or starting from an intermediate station, is not permitted.

"We contacted Prof Evans and, as we accept this was a genuine mistake on his behalf, we have cancelled the excess fare as a gesture of goodwill."

Mluvčí železniční společnosti uvedl: "Podmínky pro zakoupení jízdenky první třídy předem, jako to učinil profesor Evans, jasně uvádějí, že přerušení cesty, nebo její zahájení ze stanice na cestě, není dovoleno.

Spojili jsme se s profesorem Evansem a uznáváme, že došlo z jeho strany ke skutečnému omylu. Proto jsme pokutu jako gesto dobré vůle zrušili."

Ale je tu nějaká záruka, že je Británie rozumnější Česka?

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 13.10. 2011