George Michael, superhvězda popu, zemřel ve věku 53 let

26. 12. 2016




Na selhání srdce zemřel "pokojně ve svém domově" George Michael, největší popová hvězda z Británie z osmdesátých let. George Michael, původním jménem Georgios Kyriacos Panayiotou, měl 11 svých písní na prvním místě britské hitparády a prodal více než 100 milionů desek během kariéry, která trvala téměř čtyři desetiletí. Jeho poslední album, Symphonica, vyšlo r. 2014.

Policie v Thames Valley uvedla, že do domu v Goringu v Oxfordshiru byla 25. prosince ve 13.42 zavolána sanitka. Policie uvedla, že smrt je považována za "nevysvětlenou, ale nikoliv podezřelou" a že nevydá další informace, dokud nebude k dispozici post mortem.

Michael se narodil v Londýně řeckým rodičům z Kypru a poprvé dosáhl úspěchu s přítelem ze školy Andrewem Ridgeleym v popové dvojici Wham! Rozešli se r. 1986 a George Michael pak měl vynikající kariéru sólisty, v níž spolupracoval s Eltonem Johnem, Arethou Franklinovou a Queen po smrti Freddieho Mercury.

Měl časté konflikty se zákonem, včetně jeho široce medializovaného zatčení na veřejném záchodku v Los Angeles r. 1998, které vedlo k jeho přiznání, že je homosexuál a jeho vztahu s Kennym Gossem. V pozdějších letech byl zatýkán kvůli drogám a dopravním přestupkům a dvakrát mu byl odebrán řidičský průkaz. Koncem roku 2011 George Michael málem zemřel na zápal plic. V květnu 2013 musel být dopraven do nemocnice vrtulníkem, poté, co se zranil na hlavě, když na dálnici M1 vypadl ze svého auta.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 29.12. 2016