Mladí ruští fotbalisté zuřivě napadli norské protivníky

5. 8. 2016


Ruský tým byl vyloučen z největšího juniorského fotbalového turnaje světa, poté co zbil protivníky z norského týmu tak, že byla přivolána policie.


V tiskové zprávě vydané ve středu organizátoři turnaje Norway Cup pro chlapce ve věku 10-19 let oznámili, že ruský tým SPK Cosmos dostal pokutu 2 000 norských korun a bude vyloučen z turnaje.

Trenér norského týmu Trond Lervik sdělil listu Dagbladet, že tým Cosmos zaútočil, když jeden z jeho hráčů vyloučený ze hry pro násilné chování naběhl zpět na trávník a karatovým kopem napadl na jednoho z Norů.

Další Rusové začali bít své norské protivníky a pokračovali i poté, co rozhodčí zápas odpískal.

"Běželi k našim hráčům a bili je. Byl to skutečný boj," popisuje události Lervik.

Když dorazila policie, ruský tým už hřiště opustil. Rune Hekkelstrand, příslušník policie v Oslu, potvrdil, že ruský tým vypadal "velmi agresívně".

"Někteří z chlapců měli monokly a jeden má možná zlomené žebro, ale to nebylo potvrzeno zdravotníky," dodal.

Lervik tvrdí, že od samého počátku zápasu ruští hráči, neobvykle velcí a dobře stavění, podnikali kroky, které "připomínaly útok".

"Věděli jsme od jiných týmů, které se s nimi setkali, že hrají velice tvrdě, ale nikdy jsme si nemysleli, že by to zašlo tak daleko. Tím co se stalo jsme šokováni," sdělil trenér listu Sunnmørsposten.

Rozhodčí stanovili výsledek zápasu kontumačně na 3 : 0 ve prospěch norského týmu Herd.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Související články

Mirek Dušín v knoflíkové válce

4.8. 2016 / Karel Dolejší

Představte si, že jste se z jakéhosi důvodu nechtěně přimíchali do hospodské rvačky - takové, v níž vám chrstnou pivo do očí, přetáhnou vás židlí přes hlavu a nakopnou do rozkroku. A v ten moment s naléhavým výrazem předstoupí řečník požadující, ...

Obsah vydání | Pátek 5.8. 2016