Palestinci našli ve svých domovech v Gaze výkaly izraelských vojáků

7. 8. 2014

Když se Ahmed Owedat vrátil domů 18 dní poté, co ho okupovali uprostřed noci izraelští vojáci, přivítal ho neuvěřitelný zápach.

Mezi rozbitým zařízením ze své domácnosti, které vojáci vyhodili z vyšších pater jeho domu na ulici, zjistil, že mu vojáci nechali na podlaze v jeho obytných místnostech a také v koších na odpadky hromadu lidských výkalů a láhev z umělé hmoty plnou moči.

Na schodech bylo vyryto do zdi "Ať jde Hamas do prdele!"

"Vypálit Gazu" a "Dobrý Arab=mrtvý Arab" bylo vyryto do desky jeho stolku na kávu.

Vojáci Ahmedovi, 52, vyhodili z oken na ulici čtyři televizní přijímače, ledničku, hodiny a několik počítačů. Rozřezali noži záclony a pohovky. Do židlí z umělé hmoty byly udělány otvory, jimiž vojáci defekovali. Ve vnějších zdech příbytku v přízemí jsou čtyři obrovské díry a horní patro bylo poškozeno granátem.

"Nemám peníze, abych to spravil," uvedl Ahmed a dodal, že jeho životní úspory ve výši 10 000 dolarů, které měl v bytě, zmizely.

Jeho třináctičlenná rodina uprchla z domova před přijíždějícími izraelskými vojáky dne 20. července v 1 hodinu ráno. Od té doby se několikrát pokusila vrátit, ale izraelská armáda jí to vždy zakázala.

Obdobnou situaci našli i mnozí jiní Palestinci po návratu do svých příbytků.

Izraelská armáda se k těmto skutečnostem odmítla vyjádřit.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 7.8. 2014