Necháme si kálet na hlavu

25. 2. 2017


Máte naprostou pravdu, necháme si kálet na hlavu. Z ČR se de facto stala kolonie, protože podstatnou část zisku v podobě dividend odváží zahraniční firmy pryč ze země. Logické by bylo zvýšit jim daně, čemuž ale vehementně brání nejen Babiš, ale i lidovci, a pravicová média dělají z lidí pitomce, což se jim bohužel do značné míry daří, píše Jaroslav Obermajer.

Jinak zde hraje roli také strach. Všichni mladí mají hypotéky a tak v práci raději drží hubu, protože kdyby přišli o práci, nemohli by splácet úvěr na bydlení a mohli by také skončit jako bezdomovci (těch je podle sčítání MPSV asi 67 000). Strach zbohatlíkům pomáhá opravdu vydatně. Cílem médií, která z devadesáti procent fandí pravici, je nadělat z nás hlupáky. Ona ta moderní propaganda je opravdu vědecky propracovaná, a tím pádem i účinná. Těm žvástům nevěří jen asi 20 % obyvatelstva a na ty politici prostě kašlou, protože jich je právě jen těch zanedbatelných 20 %.

Jinak protestovat by bylo proti čemu. Členy politických stran jsou jen asi 3 % obyvatel této země a jen ti (přesněji řečena jen ta polovina z nich, která vyhraje volby) se může dostat na důležitá místa na ministerstvech a podobně. Těch zbývajících 10 milionů občanů jako by tady ani nebylo. A přitom je mezi nimi mnoho velice kompetentních a morálních lidí. U nás si ale ani neškrtnou. A volit není vlastně ani koho. Pokud tedy ČSSD neustoupí od daňové reformy budu volit ji, ale jinak nevím. Ony ani ty sociálně demokratické kandidátky za moc nestojí.

Vytisknout

Související články

Jsou Češi chudí, anebo třou bídu?

27.2. 2017

K statistickým údajům Eurostatu, že ČR má nejmenší míru chudoby ve všech zemích Evropské unie a nejmenší příjmové rozdíly obyvatelstva, napsal čtenář Pavel Erben: Máte pravdu, že medián příjmů, z něhož v každé zemi Eurostat vychází je vážený, ...

Obsah vydání | Pondělí 27.2. 2017