Sociální stát?

2. 9. 2013

Dovolte mi, abych se vyjádřil k našemu tzv. sociálnímu státu. Po postižení mozkovou příhodou to poznávám na vlastní kůži. Zkoušel jsem sehnat pomoc přes banky, pro ty jsem starý, i přes nebankovní sektor, ve většině případů se ani nedovoláte - a také přes neziskové organizace s odpovědí, že nemájí peníze na to aby někomu pomáhaly, tzn. že jsou založeny jenom proto, aby chtěly po státu granty a mohly pořádat sbírky údajně na toho čí onoho. Pokud se na ně obrátíte, zjistíte že nemají peníze.

Zkoušel jsem to i přes televizi, ať to byly Černé ovce či Reportéři na Vaší straně -- odpověď: nemají zájem. Kam tedy ty granty od státu a výsledek sbírek jdou. Já ty lidi na které se údajně vybírá neznám a nemohu potvrdit, že vybrané peníze dostanou. Nedivte se mému pesimismu, ale pokud budete rok se snažit, aby vám někdo pomohl a bez výsledku, také přestanete věřit v sociální stát a všemu kolem. Než se mi podaří vyřídit někde pomoc, bude pozdě, píše čtenář Jan Posolda.

Vytisknout

Související články

Michala Marksová-Tominová selhala

20.3. 2014

Dne 27.3.2014 jsem obdržel od MPSV zamítnutí mé žádosti o mimořádnou okamžitou pomoc z odůvodněním, že byla podána pozdě, píše Jan Posolda, čtenář postižený mrtvicí.

Právo a spravedlnost versus lidská práva v ČR

24.1. 2014

Včera jsem měl schůzku se svým právním zástupcem, který mě byl bezplatně přidělen soudem. Na všechny moje dřívější žádosti nebyl brán ohled. Na této schůzce jsem se dověděl, že právo a spravedlnost je něco úplně jiného. Takže dva roky vyřizován...

Obsah vydání | Pondělí 2.9. 2013