Happening za sociální bydlení

31. 1. 2017

Rád bych Vám dal na vědomí, že na 31.1. chystáme happening před budovou Úřadu vlády ČR, abychom tím upozornili na nedodržení slibu vládní koalice - přijetí zákona o sociálním bydlení. Právě ubíhají poslední dny, kdy by návrh zákona ještě mohl stihnout projít legislativním procesem a stát by tak konečně začal smysluplně řešit situaci stále narůstajícího počtu lidí v ČR, již nemají domov, nebo jsou ztrátou domova přímo ohroženi, píše Filip Hausknecht.

Rozhodli jsme se proto sejít se v úterý v 18:00 před Úřadem vlády a přenocovat zde. Chceme tím apelovat na schválení zákona obzvlášť v mrazech, jež poslední dny prožíváme, a v situaci, kdy se s chudobou obchoduje, dávky pobírají majitelé předražených ubytoven a město dává přednost developerům a spekulantům před svými obyvateli.

Budeme Vám vděčni, když nám pomůžete vyvinout mediální tlak na ty, co rozhodují, a budete informovat veřejnost o jedné ze zásadních změn, které můžou posunout naší společnost k lepšímu.

Na akci se podílejí tyto kolektivy a organizace: Studentské hnutí za solidaritu, Studenti Pomáhají, Mladí Zelení, Platforma pro sociální bydlení, Přestupní stanice, ASC Klinika, Kuchařky bez domova, Chceme Bydlet a další.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 31.1. 2017