Republikánský senátor: Nezabezpečené emaily Hillary Clintonové mohly hrát roli v přípravě ruských invazí

30. 5. 2016


Předseda senátního výboru pro vnitřní bezpečnost a vládní záležitosti Ron Johnson v neděli prohlásil, že když demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová coby ministryně zahraničí využívala nezabezpečený emailový server, mohlo to sehrát roli při ruské invazi na Krym a východní Ukrajinu.


"Musíte předpokládat že náš nepřítel a protivníci mají přístup ke každému emailu, který kdy prošel přes její soukromý server," prohlásil Johnson v pořadu CBS Face the Nation.

"Ovlivnilo to jejich akce - a je to spojeno například s invazí Vladimira Putina na Krym a východní Ukrajinu? Co jednání s Íránem? Co Asad?"

Johnson, který se vyhýbá formální podpoře Donalda Trumpa, je hlasitým kritikem Clintonové.

Republikánská kritika Clintonové eskalovala v posledním týdnu poté, co zpráva inspektorátu ministerstva zahraničí ukázala, že kandidátka porušila předpisy.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Související články

Skoro polovina Sandersových voličů údajně nechce volit Clintonovou

23.6. 2016

Navzdory pokusům sjednotit Demokratickou stranu před blížícími se všeobecnými volbami panuje mezi příznivci Bernieho Sanderse výrazný nesoulad v tom, zda případně podpořit či nepodpořit favoritku demokratické kandidátky Hillary Rodham Clintonovou. Z ...

Obsah vydání | Pondělí 30.5. 2016